Loopanalyse

De serieuze sporter heeft baat bij een goed onderzoek, om vervolgens een onderbouwd schoenadvies en doeltreffende therapie te ontvangen. We hebben daarom onderzoek gedaan naar betrouwbare systemen waarmee wij deze service kunnen verlenen. Heeft u sportgerelateerde klachten, dan kunt u vertrouwen op de kennis van onze sportpodotherapeuten en ons bewegingsanalysesysteem.

Home » Loopanalyse

Wat is een loopanalyse?

Een loopanalyse is een bewegingsonderzoek waarbij gebruik gemaakt wordt van apparatuur waarmee het bewegingspatroon kan worden vastgelegd.

Hoe verloopt een loopanalyse?

Bij de bewegingsanalyse worden over het gehele lichaam reflecterende markers geplaatst die het computersysteem kan volgen. Vervolgens wordt u gevraagd om een aantal minuten op de loopband te lopen, mogelijk op diverse snelheden. Er worden high-speedcamera beelden gemaakt, waarbij de beweging van de markers op uw lichaam gevolgd wordt. De sportpodotherapeut analyseert de beelden en bespreekt deze met u.

Verschillende loopanalyses

Om een betrouwbare loopanalyse uit te voeren, is het van groot belang dat de juiste apparatuur op de juiste manier wordt ingezet. In de praktijk worden verschillende loopanalyses onder dezelfde noemer aangeboden. De kwaliteit van deze analyses loopt, helaas, sterk uiteen. Bij een groot aantal analyses dat wordt aangeboden in de retailbranche, maar ook de zorgsector, ontbreekt het aan een nauwkeurige en wetenschappelijke onderbouwing en is er onvoldoende inzicht in het daadwerkelijke looppatroon.

Qualisys

Binnen onze vestiging Breda de Kievit hebben we een geavanceerd Qualisys 3D-bewegingsanalysesysteem geplaatst. Dit systeem wordt binnen de praktijk gebruikt om (top)sporters te voorzien van onderbouwd advies en zo prestaties te verhogen en blessures te voorkomen. Daarnaast leent het systeem zich uitstekend voor het verzamelen van data ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek. Er worden inzichten verkregen in beweegpatronen in combinatie met klachtenbeelden, waarmee vergelijkingen kunnen worden gemaakt. Verschillende professionele sportteams en topsporters hebben al mogen profiteren van de voordelen van het nieuwe analysesysteem.

Wat zijn de kosten van een loopanalyse?

Bekijk ons tarievenoverzicht voor de kosten van een loopanalyse bij de sportpodotherapeut. Podotherapie wordt in veel gevallen vergoed door de aanvullende verzekering. Bekijk ons vergoedingenoverzicht om te zien welk deel van de kosten uw verzekeraar vergoedt.

Wilt u een afspraak maken bij de podotherapeut?

Zet de eerste stap en maak een afspraak bij één van onze (sport)podotherapeuten.