fbpx
  • Deskundig voetadvies
  • Persoonlijk contact
  • 9.1Qualiview beoordeling
Menu

Dry Needling

Home » Nieuws » Dry Needling

Dry Needling

Binnen Hallux is er een nieuwe behandelmethode aanwezig; Dry Needling

We proberen met steeds meer en verschillende behandelmethodes u zo goed en gericht mogelijk te helpen. Daar hebben we nu de behandelmethode Dry Needling aan toegevoegd.

Naast het behandelen door middel van podotherapeutische zolen kan de herstel periode van een klacht worden versneld door middel van dry needling.

Hoe gaat een behandeling?

Bij deze behandeling wordt gebruik gemaakt van dunne acupunctuurnaalden, waarmee verhardingen in spieren effectief en snel kunnen ontspannen. Dry Needling kan worden ingezet voor het behandelen van diverse klachten zoals onder andere hielpijn en achillespees- en voorvoet-klachten. Dry Needling werkt op specifieke punten in de spieren zo genoemde ‘myofasciale triggerpoints’.
Deze myofasciale triggerpoints zorgen voor extra spanning op een spier/pees waardoor er op een andere plek in het lichaam een overbelasting kan ontstaan. Door deze triggerpoints los te maken en te ontspannen krijgt het lichaam weer een impuls om de pijnlijke plek te gaan herstellen.

Gebruik van Dry Needling

De podotherapeuten gebruiken deze methode  in de onderste extremiteit als ondersteuning van het totale behandelplan of verwijzen gericht door voor deze behandeling naar een samenwerkende fysiotherapeut.
Naast de Dry Needling worden er ook oefeningen en adviezen of andere behandelinterventies gegeven om de beperkingen die zijn ontstaan te verhelpen en het behandeleffect op de lange termijn vast te houden.

Deel dit bericht:


Nieuws

Een mooie mijlpaal voor onze organisatie is dat onze website in een volledig nieuw jasje is gestoken. Door gebruik te maken van foto’s uit de dagelijkse praktijk proberen we u direct een persoonlijk gevoel te geven bij onze praktijken en onze collega’s. Als gebruiker zal u ervaren dat: Pagina’s sneller laden De website overzichtelijker is…

Een sollicitatiegesprek én baan als een sprookje? Solliciteer je in de maand juni bij Hallux Podotherapie voor de functie van Podotherapeut dan zal de eerste kennismaking in het attractiepark in Kaatsheuvel zijn. Volgend jaar afgestudeerd en nog op zoek naar een leuke uitdaging? Of volgend jaar stage lopen duaal of deeltijd en op zoek naar…

Alles begint bij je voeten en daarom zetten wij ons in voor nog beter voetenwerk. Jordy voetbalt nog steeds op hoog niveau in Groesbeek, daarnaast heeft Jordy zijn voetbalschool in Den Bosch. Samen met zijn 8 trainers traint hij jeugd vanaf 5 jaar. Het succes van de voetbalschool doordat kinderen vandaag de dag beter willen…