• Deskundig voetadvies
  • Persoonlijk contact
  • 9.2ZorgkaartNL beoordeling
Menu

Dry Needling

Home » Nieuws » Dry Needling

Dry Needling

Binnen Hallux is er een nieuwe behandelmethode aanwezig; Dry Needling

We proberen met steeds meer en verschillende behandelmethodes u zo goed en gericht mogelijk te helpen. Daar hebben we nu de behandelmethode Dry Needling aan toegevoegd.

Naast het behandelen door middel van podotherapeutische zolen kan de herstel periode van een klacht worden versneld door middel van dry needling.

Hoe gaat een behandeling?

Bij deze behandeling wordt gebruik gemaakt van dunne acupunctuurnaalden, waarmee verhardingen in spieren effectief en snel kunnen ontspannen. Dry Needling kan worden ingezet voor het behandelen van diverse klachten zoals onder andere hielpijn en achillespees- en voorvoet-klachten. Dry Needling werkt op specifieke punten in de spieren zo genoemde ‘myofasciale triggerpoints’.
Deze myofasciale triggerpoints zorgen voor extra spanning op een spier/pees waardoor er op een andere plek in het lichaam een overbelasting kan ontstaan. Door deze triggerpoints los te maken en te ontspannen krijgt het lichaam weer een impuls om de pijnlijke plek te gaan herstellen.

Gebruik van Dry Needling

De podotherapeuten gebruiken deze methode  in de onderste extremiteit als ondersteuning van het totale behandelplan of verwijzen gericht door voor deze behandeling naar een samenwerkende fysiotherapeut.
Naast de Dry Needling worden er ook oefeningen en adviezen of andere behandelinterventies gegeven om de beperkingen die zijn ontstaan te verhelpen en het behandeleffect op de lange termijn vast te houden.

Deel dit bericht:


Nieuws

Na een periode van bijna 19 jaar heeft Lieke Schuts besloten om afstand te doen van haar met zorg opgebouwde praktijk. Reden van dit besluit is dat Lieke door problemen gerelateerd aan gezondheid niet langer zelf kan behandelen en ze bemerkt dat ze het gevoel met het podotherapie-werkveld aan het verliezen is. Om deze reden…

Na bijna 25 jaar heeft Mano de Kok besloten zijn activiteiten binnen de podotherapie en orthopedie te beëindigen en zich te oriënteren op andere uitdagingen buiten deze branches. Met het vertrek van Mano de Kok zal een nieuwe aandeelhouder toetreden binnen de organisatie. Met de Scharenborg groep, welke reeds actief is binnen de podotherapie en orthopedie…

Naarmate we ouder worden verandert het lichaam, inclusief de voeten. Klachten die voorheen snel verdwenen, kunnen nu langer aanhouden of zelfs chronisch worden. Onze voeten zijn zeer belangrijk in alles wat we doen, van sporten en staan op het werk tot winkelen en dagtrips. Vaak beseft u pas hoe belangrijk gezonde voeten zijn als u…