fbpx
  • Deskundig voetadvies
  • Persoonlijk contact
  • 9.1Qualiview beoordeling
Menu

Semi orthopedische schoenen bij diabetes

Home » Nieuws » Semi orthopedische schoenen bij diabetes

Semi orthopedische schoenen bij diabetes

Wat vaak opvalt is dat schoenen uit de winkel niet voldoende ruimte bieden in combinatie met een steunzool, daarnaast zien we met regelmaat naden op de verkeerde plaats en plooivorming die voor een potentieel gevaar kunnen zorgen bij voetklachten door diabetes. Door de wrijving ontstaan namelijk wondjes die u juist wilt vermijden.

Minder complexe voetproblemen kunnen vaak al worden ondervangen door het dragen van schoenen waarin specifieke orthopedische voorzieningen zijn aangebracht; de semi orthopedische schoen (ook wel OSB genoemd) maken het lopen en bewegen bij minder complexe voetklachten weer comfortabel.

Semi orthopedische schoenen worden gedragen bij voetklachten van diabetes patiënten (vanaf een startend zorgprofiel). Ook mensen met een hoge voetboog ondervinden veel gemak van het dragen van semi orthopedische schoenen. In deze gevallen zijn volledig orthopedische schoenen helemaal niet nodig, en reguliere schoenen zijn vaak weer niet toereikend.

Verschillende manier in preventie van voetklachten bij diabetes

  • Orthopedische schoenen worden bij hoog risicopatiënten vaak voorgeschreven en hebben onder andere als doel de mechanische druk onder de voet te verlagen.
  • Laag risicopatiënten; de podotherapeut voorziet u van steunzolen om in uw bestaande schoenen de mechanische druk (piekdruk) te verlagen en/of semi orthopedische schoenen kunnen, boven op de steunzool van de podotherapeut, nog voor een aantal essentiële vormen van bescherming en comfort zorgen.

Hallux Podotherapie heeft naast podotherapeuten ook een nauwe samenwerking met de orthopedisch schoenmakers van Schoenexperts. De combinatie van de samenwerking van de podotherapeut en de orthopedisch schoenmaker zorgen voor de beste voetzorg en advisering. Schoenexperts onderscheid zich in zeer comfortabele maar zeker modieuze schoenen, die wij liever maatschoenen noemen dan orthopedisch, die de juiste zorg voor uw voeten bieden. Om u een beeld en persoonlijk advies te kunnen geven kunt u terecht bij Schoenexperts voor een kennismaking. De schoenmakers gaan geheel vrijblijvend met u een gesprek aan zonder dat u ergens aan vast zit. Is dit iets voor u? Vraag dan nu een adviesgesprek aan via het contactformulier op de website van Schoenexperts.

Deel dit bericht:


Nieuws

Een mooie mijlpaal voor onze organisatie is dat onze website in een volledig nieuw jasje is gestoken. Door gebruik te maken van foto’s uit de dagelijkse praktijk proberen we u direct een persoonlijk gevoel te geven bij onze praktijken en onze collega’s. Als gebruiker zal u ervaren dat: Pagina’s sneller laden De website overzichtelijker is…

Een sollicitatiegesprek én baan als een sprookje? Solliciteer je in de maand juni bij Hallux Podotherapie voor de functie van Podotherapeut dan zal de eerste kennismaking in het attractiepark in Kaatsheuvel zijn. Volgend jaar afgestudeerd en nog op zoek naar een leuke uitdaging? Of volgend jaar stage lopen duaal of deeltijd en op zoek naar…

Alles begint bij je voeten en daarom zetten wij ons in voor nog beter voetenwerk. Jordy voetbalt nog steeds op hoog niveau in Groesbeek, daarnaast heeft Jordy zijn voetbalschool in Den Bosch. Samen met zijn 8 trainers traint hij jeugd vanaf 5 jaar. Het succes van de voetbalschool doordat kinderen vandaag de dag beter willen…