• Deskundig voetadvies
  • Persoonlijk contact
  • 9.2ZorgkaartNL beoordeling
Menu

Pijnwijzer

De pijnwijzer geeft u meer inzicht in uw klacht. U ontdekt wat de oorzaak is van uw pijn én hoe u er vanaf komt. Zo kunt u straks weer vrijuit bewegen.

Home » Pijnwijzer

Een oplossing voor uw pijn

Pijn beïnvloedt uw leven, misschien blijft u wel thuis als anderen een dagje weg gaan of u ligt er ’s nachts wakker van. Gelukkig bestaat er voor veel pijnklachten in de voeten, enkel, knie, heup en onderrug een oplossing. In onze pijnwijzer vindt u de meest voorkomende klachten waarbij een voetprobleem de oorzaak is van de pijn. U leest er aan welke symptomen u de klacht kunt herkennen, waardoor de klacht wordt veroorzaakt en nog belangrijker: hoe u van de klacht afkomt. Soms kunt u zelf al veel doen om de pijn te verlichten en soms is daarbij de hulp van de podotherapeut nodig.

Hulp van de podotherapeut

Onze podotherapeuten zijn voetspecialisten. Zij weten alles over pijn aan uw voeten, maar ook over de klachten die worden veroorzaakt door een afwijkende voetstand. Omdat het lichaam hierdoor niet in balans is kan de pijn uitstralen naar andere delen van uw onderlichaam. Bij de klachten in de pijnwijzer leest u wanneer het verstandig is om naar de podotherapeut te gaan.

Staat uw klacht er niet tussen of weet u niet wat de oorzaak is van de klacht? Maak dan altijd een afspraak bij uw Hallux podotherapeut. Wij helpen u bij het voorkomen, verminderen en verhelpen van uw pijn.

  • Voetklachten
    Voetklachten
  • Enkelklachten
    Enkelklachten
  • Knieklachten
    Knieklachten
  • Heupklachten
    Heupklachten
  • Rugklachten
    Rugklachten
Voetklachten

Voetklachten

Iedereen heeft wel eens last van pijnlijke voeten, bijvoorbeeld na een dag slenteren in de stad. Meestal verdwijnt die pijn als u uw voeten rust geeft. Wanneer de pijn aanhoudt na een periode van rust spreken we van voetklachten. Hieronder vindt u meer informatie over de meest voorkomende voetklachten.
  • Artrose

    Bij artrose wordt het kraakbeen in een gewricht dunner of verdwijnt zelfs helemaal. Hierdoor is het lastig en vaak ook pijnlijk om uw gewricht te bewegen. Met de juiste hulp is het mogelijk de pijn te verminderen.
    Lees verder over Artrose
  • Botgroei op achterkant hiel

    Botgroei op de achterkant van de hiel wordt ook wel ‘haglundse exostose’ genoemd. Dit is een abnormale botgroei aan de achterzijde van de hak. Dit wordt veroorzaakt door druk van buitenaf en kan pijnklachten geven op de hak.
    Lees verder over Botgroei op achterkant hiel
  • Hamertenen

    Een hamerteen is een teen die krom staat. Dit doet pijn als de knokkels van uw teen tegen uw schoen schuren, of als er te veel druk staat op het topje van uw teen. De podotherapeut kan deze pijn op verschillende manieren verhelpen.
    Lees verder over Hamertenen
  • Hielpijn bij kinderen

    Hielpijn bij kinderen ook wel Morbus Sever genoemd is een blessure die veel bij kinderen voorkomt, vooral bij sportende kinderen. Het meeste bij jongens tussen de 7 en 15 jaar oud en in mindere mate bij meisjes tussen de 7 en 13 jaar oud. Morbus Sever is een ontsteking van de groeischijf (apofyse) van het hielbeen met hielklachten als gevolg.
    Lees verder over Hielpijn bij kinderen
  • Hielspoor

    Hielspoor is een van de meest voorkomende voetklachten in Nederland. Ongeveer 300.000 tot 400.000 Nederlanders hebben hier last van. De klacht komt even vaak voor bij mannen als vrouwen, en dan vooral boven de leeftijd van 40 jaar. Met name hardlopers tussen de veertig en zestig jaar lopen het meeste risico.
    Lees verder over Hielspoor
  • Jicht

    Jicht is een ontstekingsziekte die wordt veroorzaakt door een te hoge urinezuurspiegel in uw lichaam. Het urinezuur hoopt zich op doordat de stofwisseling in je lichaam niet optimaal verloopt. Daardoor kunnen er natriumuraatkristallen ontstaan die neerslaan in of rondom je gewrichten. Je immuunsysteem valt deze kristallen aan en wil ze opruimen. Dit kan leiden tot plotselinge aanvallen van gewrichtsontstekingen.
    Lees verder over Jicht
  • Knok grote teen (Hallux abducto valgus)

    Een knok /scheefstand van de grote teen, in de volksmond hallux valgus genoemd, is een vergroeiing van de grote teen. Deze aandoening kan erg vervelend zijn en ook ons dagelijks leven sterk belemmeren. Dit is wat u kunt doen?
    Lees verder over Knok grote teen (Hallux abducto valgus)
  • Likdoorn/eksteroog

    Een likdoorn of eksteroog is een abnormale verdikking van de huid (eelt), van de hoornlaag, en ziet er geel uit. Veel mensen hebben last van een likdoorn/eksteroog en hebben hierdoor last van pijnlijke voeten. Gelukkig is hier een uitstekende oplossing voor. 
    Lees verder over Likdoorn/eksteroog
  • Marsfractuur

    Een marsfractuur is een breuk of scheurtje in één van de vijf middenvoetsbeentjes. Deze stressfactuur is het gevolg van continue druk op dezelfde plaats in uw voet. Rust en ondersteuning helpen u weer op weg.
    Lees verder over Marsfractuur
  • Ontsteking voorvoet

    De gewrichtskapsels onder de bal van uw voet kunnen ontstoken raken. Hierdoor doet lopen pijn en gaat u de voorvoet ontzien. De Hallux podotherapeut helpt u de druk te verminderen en de voorvoet te ontlasten.
    Lees verder over Ontsteking voorvoet
  • Peesplaatontsteking

    Peesplaatontsteking is een ontsteking van de peesplaat onder de voet, die pijn en stijfheid veroorzaakt. Overmatige belasting en verkeerd schoeisel kunnen het risico op peesplaatontsteking groter maken.
    Lees verder over Peesplaatontsteking
  • Pijnlijke voeten bij opstaan

    Opstaan met pijnlijke voeten is geen goed begin van de dag. Er zijn verschillende oorzaken voor aan te wijzen, met ieder een eigen behandelmethode. Met de juiste aanpak is het absoluut mogelijk de klachten te verminderen of zelfs helemaal te verhelpen.
    Lees verder over Pijnlijke voeten bij opstaan
  • Platvoeten

    Platvoeten zijn voeten waarbij de hele voetzool de grond aanraakt. Veel mensen hebben platvoeten en hebben hierdoor last van allerlei voetklachten. Gelukkig zijn hier uitstekende oplossingen voor.
    Lees verder over Platvoeten
  • Ruitertenen

    Heeft u last van tenen die bovenop elkaar liggen? Dit wordt ook wel ruitertenen genoemd. Onze podotherapeuten onderzoeken de oorzaak en verminderen de klachten.
    Lees verder over Ruitertenen
  • Slijmbeursontsteking hiel

    Een slijmbeursontsteking aan de achterkant van uw hiel, ook wel achilles bursitis genoemd, is een pijnlijke en vervelende aandoening die uw dagelijks leven flink kan belemmeren. Deze ontsteking ontstaat wanneer de slijmbeurs ter hoogte van de hiel beschadigd of ontstoken raakt. Dit kan leiden tot pijn, zwelling en beperkingen in uw bewegingsvrijheid. Gelukkig zijn er effectieve behandelingen beschikbaar die u kunnen helpen uw klachten te verminderen en uw dagelijks leven te verbeteren.
    Lees verder over Slijmbeursontsteking hiel
  • Stijve grote teen

    Bij een stijve grote teen is de beweeglijkheid van het grote teengewricht verminderd. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Deze aandoening kan erg vervelend zijn en ook ons dagelijks leven sterk belemmeren. Dit is wat u kunt doen?
    Lees verder over Stijve grote teen
  • Wintertenen

    Wintertenen herkent u aan een pijnlijke roodblauwe zwelling op uw voet of tenen. Onze praktische tips kunt u thuis toepassen en zorgen direct voor verlichting.
    Lees verder over Wintertenen
  • Zenuwbeknelling voorvoet

    In de voorvoet bevinden zich zenuwen tussen de middenvoetsbeentjes. Deze zenuwen lopen naar de tenen toe en kunnen gaan irriteren of opzwellen als ze bekneld raken. Goede schoenen of podotherapeutische zolen bieden een oplossing.
    Lees verder over Zenuwbeknelling voorvoet
Enkelklachten

Enkelklachten

Pijn aan uw enkel kan uw dagelijks leven flink beïnvloeden. Enkelklachten zorgen voor minder bewegingsvrijheid of een afwijkend looppatroon. Het helpt vaak als u de enkel niet belast en hem rust geeft. Als dat niet helpt dan is het belangrijk om de oorzaak van de klacht te achterhalen. Hieronder vindt u de meest voorkomende enkelklachten en hun oorzaak.
  • Hypermobiele gewrichten

    Hypermobiliteit is een vergrote flexibiliteit van de gewrichten door het hele lichaam. Hierdoor kunnen spieren of gewrichten overbelast raken. De podotherapeut kan de stand van voeten, benen en rug verbeteren zodat uw spieren en gewrichten ontlast worden.
    Lees verder over Hypermobiele gewrichten
  • Klompvoet

    Een klompvoet is een aangeboren afwijking aan de voet die al ontstaat tijdens de zwangerschap. De vergroeiing maakt het op latere leeftijd soms nodig de voet te ondersteunen. De podotherapeut adviseert u de beste behandeling.
    Lees verder over Klompvoet
  • Oedeem benen/dikke voeten

    Oedeem is een overmatige ophoping van vocht. Dit ontstaat meestal in de benen, voeten en enkels. Het zorgt vaak voor het gevoel ‘dikke voeten’ te hebben. Met de juiste behandeling kan dit vochtprobleem worden opgelost.
    Lees verder over Oedeem benen/dikke voeten
  • Sinus tarsi syndroom

    Het sinus tarsi syndroom is een zenuwbeknelling aan de buitenzijde van de enkel. Dit zorgt voor een brandende of stekende pijn. Met een persoonlijk behandelplan helpt de podotherapeut u aan een blijvende oplossing.
    Lees verder over Sinus tarsi syndroom
  • Springschenen / Shin splints

    Springschenen worden ook wel shin splints genoemd. Hierbij is het botvlies rondom het scheenbeen overbelast, meestal door veelvuldig springen. Een podotherapeutische steunzool kan de oplossing zijn.
    Lees verder over Springschenen / Shin splints
  • Tarsaal tunnel syndroom

    Het tarsaal tunnel syndroom is een zenuwbeknelling aan de binnenzijde van de enkel. De tunnel waardoor de zenuw loopt biedt te weinig ruimte met een zenuwbeknelling tot gevolg. De podotherapeut onderzoekt de oorzaak en stelt een persoonlijk behandelplan op.
    Lees verder over Tarsaal tunnel syndroom
  • Verstuikte enkel

    Wanneer de voet omklapt en de enkelbanden uitrekken spreken we van een verstuikte enkel. Meestal gaat de pijn vanzelf weg. Als uw enkel lang pijn blijft doen, helpt de podotherapeut u te herstellen.
    Lees verder over Verstuikte enkel
  • Verzwikte enkel

    Bij het verzwikken van uw enkel klapt de voet plotseling naar binnen of naar buiten. Hierdoor staan de banden aan de binnen- of buitenkant van uw enkel onder spanning en rekken uit of scheuren in. Met podotherapeutische zolen verkleint u de kans op herhaling.
    Lees verder over Verzwikte enkel
  • Zweepslag

    Bij een zweepslag schiet er plotseling een scheur in de kuitspier. Dit is pijnlijk en heeft tijd nodig om te herstellen. Schakel een podotherapeut in als het vaker voorkomt of de pijn niet minder wordt.
    Lees verder over Zweepslag
Knieklachten

Knieklachten

Bijna iedereen krijgt vroeg of laat te maken met knieklachten. Een sportblessure ontstaat plotsklaps, maar meestal ontstaat de kniepijn geleidelijk en krijgt u er steeds meer last van. Als het uw dagelijkse leven belemmert dan is het de hoogste tijd om een oplossing te zoeken. Ontdek hier wat de oplossing is voor de meest voorkomende knieklachten.
  • Artrose knie

    Er is sprake van artrose in de knie als het kraakbeen in de kniegewrichten vermindert in kwaliteit. Door deze slijtage wordt de knie minder belastbaar. Zooltherapie helpt de knie te ontlasten en de pijn te verminderen.
    Lees verder over Artrose knie
  • Groeipijn bij kinderen

    Wanneer de botten sneller groeien dan de spieren kan een kind groeipijn krijgen in beide benen. Dit beïnvloedt de nachtrust en de activiteiten van uw kind. Met onze tips helpt u uw kind door deze soms lastige periode heen.
    Lees verder over Groeipijn bij kinderen
  • Overbelaste knie

    Bij het sporten kunt u de knie overbelasten door uw knie te weinig hersteltijd te geven tussen trainingen. De klachten die ontstaan zijn te verhelpen met rust, oefeningen en oplossingen van de podotherapeut.
    Lees verder over Overbelaste knie
  • Pijn rond de knieschijf

    Een doffe of zeurende pijn rond de knieschijf kan wijzen op een afwijkende stand van de knie. De knie belasten is extra pijnlijk. Podotherapeutische steunzolen verbeteren de stand van de voeten en knieën waardoor de klachten afnemen.
    Lees verder over Pijn rond de knieschijf
  • Runners knee (pijn buitenkant knie)

    Bij een runners knee is een spier in het bovenbeen overbelast. Dit zorgt voor pijn aan de buitenkant van de knie en soms ook in het onderbeen. In veel gevallen bieden podotherapeutische (sport)zolen de oplossing.
    Lees verder over Runners knee (pijn buitenkant knie)
  • Springersknie / Jumpers Knee

    Een springersknie (of jumpers knee) is een blessure die het gevolg is van overbelasting. De geblesseerde kniepees bevindt zich aan de voorkant van de knie, tussen de knieschijf en het scheenbeen. Met de hulp van een sportpodotherapeut kunt u weer pijnvrij sporten.
    Lees verder over Springersknie / Jumpers Knee
  • Springschenen / Shin splints

    Springschenen worden ook wel shin splints genoemd. Hierbij is het botvlies rondom het scheenbeen overbelast, meestal door veelvuldig springen. Een podotherapeutische steunzool kan de oplossing zijn.
    Lees verder over Springschenen / Shin splints
Heupklachten

Heupklachten

Pijn in en rondom de heupen komt op iedere leeftijd voor, van jong tot oud. Hierdoor bent u minder flexibel en heeft u bijvoorbeeld pijn bij het lopen of het zitten en opstaan. Heupklachten worden regelmatig veroorzaakt door een afwijkende voetstand die prima te verhelpen is. Hieronder leest u meer over de meest voorkomende heupklachten.
  • Beenlengteverschil

    Heeft u ooit last gehad van rugpijn, heupklachten of andere ongemakken? Beenlengteverschil zou wel eens de oorzaak kunnen zijn. Lees nu over alles over de symptomen tot behandelingsopties en wat de Hallux podotherapeut voor u kan betekenen
    Lees verder over Beenlengteverschil
  • Bekkeninstabiliteit

    Bij bekkeninstabiliteit zijn de banden en/of spieren die de botten van het bekken bij elkaar houden beschadigd of verzwakt. Dit veroorzaakt meerdere klachten. Professionele hulp is nodig om de pijn te verminderen of te verhelpen.
    Lees verder over Bekkeninstabiliteit
  • Heupartrose

    Bij heupartrose is het kraakbeen in de heup dunner en zachter geworden. Dit zorgt voor stijfheid en pijn in de lies, bilstreek en het bovenbeen. Met steunzolen kunnen we de stand van uw voeten veranderen en het gebruik van uw knie en heup beïnvloeden. Hierdoor worden uw klachten minder.
    Lees verder over Heupartrose
  • Ischias

    Ischias is een zenuwpijn die begint in de rug en via de bil doorloopt tot in het been. De pijn is erg hevig, maar gelukkig bijna nooit blijvend.
    Lees verder over Ischias
Rugklachten

Rugklachten

Pijn in de rug komt vaak voor. Regelmatig is de oorzaak een verkeerde houding van de rug. Dit is op te lossen door de houding te veranderen en rust te nemen. Maar vooral klachten in de onderrug hebben vaak een andere oorzaak. Hierbij speelt de stand van uw voeten een belangrijke rol. Bekijk hieronder de meest voorkomende klachten in de onderrug.
  • Artrose

    Bij artrose wordt het kraakbeen in een gewricht dunner of verdwijnt zelfs helemaal. Hierdoor is het lastig en vaak ook pijnlijk om uw gewricht te bewegen. Met de juiste hulp is het mogelijk de pijn te verminderen.
    Lees verder over Artrose
  • Beenlengteverschil

    Heeft u ooit last gehad van rugpijn, heupklachten of andere ongemakken? Beenlengteverschil zou wel eens de oorzaak kunnen zijn. Lees nu over alles over de symptomen tot behandelingsopties en wat de Hallux podotherapeut voor u kan betekenen
    Lees verder over Beenlengteverschil
  • Hernia

    Een hernia is een beschadiging van de tussenwervelschijven in de rug. Dit zorgt voor uitstulpingen die op de zenuwen drukken en rugpijn en tintelingen veroorzaken. Een operatie is niet de enige oplossing voor deze rugklachten.
    Lees verder over Hernia
  • Ischias

    Ischias is een zenuwpijn die begint in de rug en via de bil doorloopt tot in het been. De pijn is erg hevig, maar gelukkig bijna nooit blijvend.
    Lees verder over Ischias
  • Lage rugpijn

    Lage rugpijn wordt vaak veroorzaakt door een afwijkende houding of voetstand. Dit zeurende of vermoeide gevoel in de is prima op te lossen met de hulp van een podotherapeut.
    Lees verder over Lage rugpijn

Onze cliënten vertellen

Professionele hulp en een advies op maat.Arjan van Rooijen★★★★★5/5Avatar van Arjan van Rooijen
Niels van der Ven★★★★★5/5 Avatar van Niels van der Ven
michel Ooijen★★★★★5/5 Avatar van michel Ooijen
Katja heeft mij erg goed en vriendelijk geholpen aan de juiste zolen. Ben zeer tevreden over de zolen, communicatie en nazorg!Fairley Tjin★★★★★5/5Avatar van Fairley Tjin
Lindavandberg Vd Berg★★★★4/5Avatar van Lindavandberg Vd Berg
Ik ben heel blij met deskundige podotherapeute Agnes. Agnes heeft samen met mij gekeken naar wat voor slippers voor mijn thuisgebruik het beste waren. Ik heb zelf de kleur en het model zelf kunnen kiezen. Na 4 weken waren mijn op maat gemaakte slippers klaar, wow, wat fijn om dit te ervaren. Nu krijgen mijn voeten en hielen meer rust. Dank je wel Agnes.Miranda Van Dongen★★★★★5/5 Avatar van Miranda Van Dongen
Super goed geholpen!! lief en zeer behulpzame behandelaar gehad met juiste behandeling die echt werkt. Bedankt Agnes.sarah azizi★★★★★5/5 Avatar van sarah azizi
Hallux gekozen vanwege de reviews van zorgverlener Katja. Niet teleurgesteld, rustige, behulpzame zorgverlener met veel kennis. Denkt goed mee als je direct al een hulpstuk nodig hebt. Ik ben heel tevreden en ik weet dat als er weer wat opduikt, Katja paraat staat. Dank!Lenny van der Ham★★★★★5/5Avatar van Lenny van der Ham
Ik heb voor t eerst bij Hallux podotherapie . Manuele therapie behandelingen gehad. Eindelijk een podoloog gevonden die zonder apparatuur ook je klachten begrijpt, met steunzolen plus 2 na behandelingen, en kleine aanpassingen aan mijn zolen. mijn pijn vrij gemaakt. Zodat ik weer pijn vrij, heerlijk mijn wandelingen kan doen. Super blij mee.Ria Claassen★★★★★5/5Avatar van Ria Claassen
Bron: Google Reviews

Nieuws

Na een periode van bijna 19 jaar heeft Lieke Schuts besloten om afstand te doen van haar met zorg opgebouwde praktijk. Reden van dit besluit is dat Lieke door problemen gerelateerd aan gezondheid niet langer zelf kan behandelen en ze bemerkt dat ze het gevoel met het podotherapie-werkveld aan het verliezen is. Om deze reden…

Na bijna 25 jaar heeft Mano de Kok besloten zijn activiteiten binnen de podotherapie en orthopedie te beëindigen en zich te oriënteren op andere uitdagingen buiten deze branches. Met het vertrek van Mano de Kok zal een nieuwe aandeelhouder toetreden binnen de organisatie. Met de Scharenborg groep, welke reeds actief is binnen de podotherapie en orthopedie…

Naarmate we ouder worden verandert het lichaam, inclusief de voeten. Klachten die voorheen snel verdwenen, kunnen nu langer aanhouden of zelfs chronisch worden. Onze voeten zijn zeer belangrijk in alles wat we doen, van sporten en staan op het werk tot winkelen en dagtrips. Vaak beseft u pas hoe belangrijk gezonde voeten zijn als u…