• Deskundig voetadvies
 • Persoonlijk contact
 • 9.2ZorgkaartNL beoordeling
Menu

Slijmbeursontsteking hiel

Een slijmbeursontsteking aan de achterkant van uw hiel, ook wel achilles bursitis genoemd, is een pijnlijke en vervelende aandoening die uw dagelijks leven flink kan belemmeren. Deze ontsteking ontstaat wanneer de slijmbeurs ter hoogte van de hiel beschadigd of ontstoken raakt. Dit kan leiden tot pijn, zwelling en beperkingen in uw bewegingsvrijheid. Gelukkig zijn er effectieve behandelingen beschikbaar die u kunnen helpen uw klachten te verminderen en uw dagelijks leven te verbeteren.

Home » Pijnwijzer » Voetklachten » Slijmbeursontsteking hiel

Symptomen slijmbeursontsteking hiel

Pijnklachten aan de achterkant van de hiel waarbij zwelling, rode verkleuring en warmte kunnen optreden. Als u gaat lopen is de pijn meestal het ergst tijdens het opstarten na een periode van rust. Maar de pijn kan ook gevoeld worden tijdens verschillende activiteiten zoals: berg op lopen, traplopen, rennen en springen. Verder kunt u last krijgen van stijfheid rond de achterzijde van de hiel. Ook kan het dragen van hoge hakken of strakke schoenen steeds ongemakkelijker gaan voelen.

Oorzaak slijmbeursontsteking achterkant hiel

Er zijn verschillende oorzaken die een slijmbeursontsteking aan de hiel kunnen veroorzaken. Een van de meest voorkomende oorzaken is overbelasting van de hiel, bijvoorbeeld door veel te lopen of te staan op harde oppervlakken. Ook onjuist gebruik van schoenen, zoals het dragen van schoenen met een te lage of te hoge hak, kan leiden tot een slijmbeursontsteking. Verder kan een onderliggend probleem, zoals artritis of een afwijkende voetstand, ook een rol spelen bij het ontstaan van deze aandoening.

Onze tip voor u: twijfelt u om naar een podotherapeut te gaan voor uw slijmbeursontsteking aan de hiel? Vraag dan gerust een kosteloos adviesgesprek aan bij Hallux Podotherapie. Onze gekwalificeerde en ervaren podotherapeuten zullen u in een gesprek van maximaal 15 minuten uitleggen hoe wij u kunnen helpen bij uw klachten. Klik op de volgende link om uw voetencheck aan te vragen: Voetencheck aanvragen

Britt Weijters
Britt Weijters
Podotherapeut

Behandeling slijmbeursontsteking achterkant hiel

Als u last heeft van een ontstoken slijmbeurs aan de hiel, dan is het verstandig om zo snel mogelijk een afspraak te maken met een podotherapeut. Een professionele behandeling van een podotherapeut is specifiek gericht op het verminderen van de oorzaak van de ontsteking, zoals overbelasting of een onjuist gebruik van schoenen. Daarnaast richt de behandeling zich ook op het verlichten van symptomen zoals pijn, zwelling en beperkingen in de bewegingsvrijheid. Dit kan worden gedaan door middel van schoenadvies, steunzolen en oefeningen. Een podotherapeut kan u adviseren welke behandelingen het beste werken voor uw specifieke situatie.

Wat u zelf kunt doen als u slijmbeursontsteking achterkant hiel heeft

Om de pijn bij een slijmbeursontsteking aan de achterkant van de hiel te verminderen, is rust houden het belangrijkste devies. Een rustige opbouw van beweging is erg belangrijk na een periode van rust. Daarnaast zijn er enkele handelingen die u kunt toepassen om de symptomen te verlichten, zoals koelen van de hiel en druk van de hiel wegnemen; door het dragen van schoeisel met een zachte hielomsluiting of schoeisel zonder hielomsluiting, bijvoorbeeld huisschoenen op maat of slippers.

Wanneer is het slim om naar de podotherapeut te gaan?

Als u last heeft van een slijmbeursontsteking aan de achterkant van uw hiel, is het verstandig om zo snel mogelijk een afspraak te maken met een podotherapeut. Bij Hallux Podotherapie beschikken we over gekwalificeerde en ervaren podotherapeuten die uw specifieke situatie kunnen analyseren en een behandelplan op maat kunnen bieden. Door uw voeten te ondersteunen met therapeutische inlegzolen kunnen we uw houding verbeteren en druk van bepaalde gewrichten verminderen, waardoor uw pijnklachten verlicht kunnen worden.

 

Slijmbeursontsteking hiel

Voetklachten

Andere voetklachten

 • Artrose

  Bij artrose wordt het kraakbeen in een gewricht dunner of verdwijnt zelfs helemaal. Hierdoor is het lastig en vaak ook pijnlijk om uw gewricht te bewegen. Met de juiste hulp is het mogelijk de pijn te verminderen.
  Lees verder over Artrose
 • Botgroei op achterkant hiel

  Botgroei op de achterkant van de hiel wordt ook wel ‘haglundse exostose’ genoemd. Dit is een abnormale botgroei aan de achterzijde van de hak. Dit wordt veroorzaakt door druk van buitenaf en kan pijnklachten geven op de hak.
  Lees verder over Botgroei op achterkant hiel
 • Hamertenen

  Een hamerteen is een teen die krom staat. Dit doet pijn als de knokkels van uw teen tegen uw schoen schuren, of als er te veel druk staat op het topje van uw teen. De podotherapeut kan deze pijn op verschillende manieren verhelpen.
  Lees verder over Hamertenen
 • Hielpijn bij kinderen

  Hielpijn bij kinderen ook wel Morbus Sever genoemd is een blessure die veel bij kinderen voorkomt, vooral bij sportende kinderen. Het meeste bij jongens tussen de 7 en 15 jaar oud en in mindere mate bij meisjes tussen de 7 en 13 jaar oud. Morbus Sever is een ontsteking van de groeischijf (apofyse) van het hielbeen met hielklachten als gevolg.
  Lees verder over Hielpijn bij kinderen
 • Hielspoor

  Hielspoor is een van de meest voorkomende voetklachten in Nederland. Ongeveer 300.000 tot 400.000 Nederlanders hebben hier last van. De klacht komt even vaak voor bij mannen als vrouwen, en dan vooral boven de leeftijd van 40 jaar. Met name hardlopers tussen de veertig en zestig jaar lopen het meeste risico.
  Lees verder over Hielspoor
 • Jicht

  Jicht is een ontstekingsziekte die wordt veroorzaakt door een te hoge urinezuurspiegel in uw lichaam. Het urinezuur hoopt zich op doordat de stofwisseling in je lichaam niet optimaal verloopt. Daardoor kunnen er natriumuraatkristallen ontstaan die neerslaan in of rondom je gewrichten. Je immuunsysteem valt deze kristallen aan en wil ze opruimen. Dit kan leiden tot plotselinge aanvallen van gewrichtsontstekingen.
  Lees verder over Jicht
 • Knok grote teen (Hallux abducto valgus)

  Een knok /scheefstand van de grote teen, in de volksmond hallux valgus genoemd, is een vergroeiing van de grote teen. Deze aandoening kan erg vervelend zijn en ook ons dagelijks leven sterk belemmeren. Dit is wat u kunt doen?
  Lees verder over Knok grote teen (Hallux abducto valgus)
 • Likdoorn/eksteroog

  Een likdoorn of eksteroog is een abnormale verdikking van de huid (eelt), van de hoornlaag, en ziet er geel uit. Veel mensen hebben last van een likdoorn/eksteroog en hebben hierdoor last van pijnlijke voeten. Gelukkig is hier een uitstekende oplossing voor. 
  Lees verder over Likdoorn/eksteroog
 • Marsfractuur

  Een marsfractuur is een breuk of scheurtje in één van de vijf middenvoetsbeentjes. Deze stressfactuur is het gevolg van continue druk op dezelfde plaats in uw voet. Rust en ondersteuning helpen u weer op weg.
  Lees verder over Marsfractuur
 • Ontsteking voorvoet

  De gewrichtskapsels onder de bal van uw voet kunnen ontstoken raken. Hierdoor doet lopen pijn en gaat u de voorvoet ontzien. De Hallux podotherapeut helpt u de druk te verminderen en de voorvoet te ontlasten.
  Lees verder over Ontsteking voorvoet
 • Peesplaatontsteking

  Peesplaatontsteking is een ontsteking van de peesplaat onder de voet, die pijn en stijfheid veroorzaakt. Overmatige belasting en verkeerd schoeisel kunnen het risico op peesplaatontsteking groter maken.
  Lees verder over Peesplaatontsteking
 • Pijnlijke voeten bij opstaan

  Opstaan met pijnlijke voeten is geen goed begin van de dag. Er zijn verschillende oorzaken voor aan te wijzen, met ieder een eigen behandelmethode. Met de juiste aanpak is het absoluut mogelijk de klachten te verminderen of zelfs helemaal te verhelpen.
  Lees verder over Pijnlijke voeten bij opstaan
 • Platvoeten

  Platvoeten zijn voeten waarbij de hele voetzool de grond aanraakt. Veel mensen hebben platvoeten en hebben hierdoor last van allerlei voetklachten. Gelukkig zijn hier uitstekende oplossingen voor.
  Lees verder over Platvoeten
 • Ruitertenen

  Heeft u last van tenen die bovenop elkaar liggen? Dit wordt ook wel ruitertenen genoemd. Onze podotherapeuten onderzoeken de oorzaak en verminderen de klachten.
  Lees verder over Ruitertenen
 • Slijmbeursontsteking hiel

  Een slijmbeursontsteking aan de achterkant van uw hiel, ook wel achilles bursitis genoemd, is een pijnlijke en vervelende aandoening die uw dagelijks leven flink kan belemmeren. Deze ontsteking ontstaat wanneer de slijmbeurs ter hoogte van de hiel beschadigd of ontstoken raakt. Dit kan leiden tot pijn, zwelling en beperkingen in uw bewegingsvrijheid. Gelukkig zijn er effectieve behandelingen beschikbaar die u kunnen helpen uw klachten te verminderen en uw dagelijks leven te verbeteren.
  Lees verder over Slijmbeursontsteking hiel
 • Stijve grote teen

  Bij een stijve grote teen is de beweeglijkheid van het grote teengewricht verminderd. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Deze aandoening kan erg vervelend zijn en ook ons dagelijks leven sterk belemmeren. Dit is wat u kunt doen?
  Lees verder over Stijve grote teen
 • Wintertenen

  Wintertenen herkent u aan een pijnlijke roodblauwe zwelling op uw voet of tenen. Onze praktische tips kunt u thuis toepassen en zorgen direct voor verlichting.
  Lees verder over Wintertenen
 • Zenuwbeknelling voorvoet

  In de voorvoet bevinden zich zenuwen tussen de middenvoetsbeentjes. Deze zenuwen lopen naar de tenen toe en kunnen gaan irriteren of opzwellen als ze bekneld raken. Goede schoenen of podotherapeutische zolen bieden een oplossing.
  Lees verder over Zenuwbeknelling voorvoet