fbpx
 • Deskundig voetadvies
 • Persoonlijk contact
 • 9.1Qualiview beoordeling
Menu

Vermoeidheid in lage rug

Pijn of vermoeidheid in de lage rug kan aanvoelen als een zeurende pijn. Ook kan er een doof gevoel ontstaan.

Home » Pijnwijzer » Rugklachten » Vermoeidheid in lage rug

Vermoeidheid in de lage rug of pijn in de lage rug is erg vervelende klacht. Wanneer er houdingsafwijkingen zijn of afwijkingen in de voetstand kunnen er vermoeidheids- en/of pijnklachten in de lage rug ontstaan. Ook een beenlengteverschil kan zorgen voor vermoeidheidsklachten in de lage rug. Gelukkig zijn deze klachten nu goed te behandelen door de Hallux podotherapeut.

Wat voel je (symptomen)
Pijn of vermoeidheid in de lage rug kan aanvoelen als een zeurende pijn. Ook kan er een doof gevoel ontstaan. Deze klachten kunnen verder uitstralen naar de bil of het been. Door bepaalde bewegingen of houdingen kunnen deze pijnklachten verergeren. Naast de pijnklachten is ochtendstijfheid ook een specifiek symptoom voor de vermoeidheid in de lage rug.

Hoe kom ik er aan?
Het is niet altijd gelijk duidelijk waardoor lage rugpijn kan ontstaan. De vermoeidheid in de lage rug heeft echter wel een aantal verschillende mogelijke oorzaken. Deze oorzaken zijn:

 • overbelasting van de rug(spieren) en/of de SI-gewrichten door te vlug of te zwaar tillen
 • verkeerde houding en beweging
 • slechte lichamelijk conditie
 • afwijkende voetstand
 • beenlengteverschil
 • aangeboren afwijking

Komt het vaak voor?
Lage rugpijn komt regelmatig voor in de praktijk. Ongeveer 80% van de bevolking krijgt ooit last van de lage rug. 90% van die mensen met klachten in de lage rug vallen in de categorie aspecifieke lage rugpijn. Lage rugpijn is niet te wijten aan leeftijd of geslacht.

Wat kan de Hallux podotherapeut voor u betekenen bij deze klachten
Afhankelijk van de oorzaak van de vermoeidheid in de lage rug kan uw Hallux podotherapeut u de juiste behandeling en oplossing aanbieden. Wanneer er bijvoorbeeld sprake is van een afwijkende voetstand of een beenlengteverschil worden er podotherapeutische steunzolen vervaardigd die de vermoeidheid in de lage rug verminderen of zelfs wegnemen. Daarnaast kan uw Hallux podotherapeut bij een verkeerde houding en verkeerd bewegen hierover advies geven en worden er oefeningen meegegeven. Ook wordt er schoenadvies gegeven voor het stabiliseren van de houding.

Maak een afspraak

Op maandag t/m vrijdag kunt u van 08.00 tot 17.00 uur telefonisch een afspraak maken op 088-3456543. Buiten kantoortijden kunt u mailen naar: secretariaat@hallux-groep.nl of u kunt gebruik maken van het onderstaande afspraakverzoek formulier. Dan nemen wij contact met u op.

rekken en strekken

Judith Sanders
Judith Sanders
Podotherapeut

Vermoeidheid in lage rug

Rugklachten

Andere rugklachten

 • Artrose

  Artrose, in de volksmond ook wel gewrichtsslijtage genoemd, is de meest voorkomende chronische aandoening van de gewrichten.
  Lees verder over Artrose
 • Beenlengteverschil

  Bij een beenlengteverschil is het ene been langer dan het andere been. Veel mensen hebben een beenlengteverschil zonder dat ze zich ervan bewust te zijn omdat ze geen klachten hebben.
  Lees verder over Beenlengteverschil
 • Hernia

  Tussen de rugwervels zitten tussenwervelschijven. Deze tussenwervelschijven bestaan uit een kraakbeenring met daarin een zachte kern. Deze zachte kern kan gaan uitpuilen en op een zenuw drukken, dit heet een hernia.
  Lees verder over Hernia