• Deskundig voetadvies
 • Persoonlijk contact
 • 9.2ZorgkaartNL beoordeling
Menu

Pijnwijzer Knieklachten

Bijna iedereen krijgt vroeg of laat te maken met knieklachten. Een sportblessure ontstaat plotsklaps, maar meestal ontstaat de kniepijn geleidelijk en krijgt u er steeds meer last van. Als het uw dagelijkse leven belemmert dan is het de hoogste tijd om een oplossing te zoeken. Ontdek hier wat de oplossing is voor de meest voorkomende knieklachten.

Home » Knieklachten

Veelvoorkomende knieklachten

Het kniegewricht is het grootste en meest complexe gewricht van het menselijk lichaam. Knieproblemen zorgen niet alleen voor pijn in de knie, maar ook in andere delen van het onderlichaam. U gaat namelijk uw knie ontzien en gebruikt hierdoor uw lichaam op een andere manier.

Onze podotherapeuten adviseren u hoe u het beste om kunt gaan met uw pijnklachten. Met als doel het verminderen en verhelpen van uw symptomen. Of dat nu een pijn is tijdens uw inspanning, of daarna. En of u nu last heeft van een irritatie achter de knieschijf of rond de knieschijf of een felle pijnscheut. Hieronder vindt u veelvoorkomende knieklachten. Klik de klacht open voor een korte samenvatting en ontdek de bijbehorende symptomen én de beste oplossing.


 • Artrose knie

  Er is sprake van artrose in de knie als het kraakbeen in de kniegewrichten vermindert in kwaliteit. Door deze slijtage wordt de knie minder belastbaar. Zooltherapie helpt de knie te ontlasten en de pijn te verminderen.
  Lees verder over Artrose knie
 • Groeipijn bij kinderen

  Wanneer de botten sneller groeien dan de spieren kan een kind groeipijn krijgen in beide benen. Dit beïnvloedt de nachtrust en de activiteiten van uw kind. Met onze tips helpt u uw kind door deze soms lastige periode heen.
  Lees verder over Groeipijn bij kinderen
 • Overbelaste knie

  Bij het sporten kunt u de knie overbelasten door uw knie te weinig hersteltijd te geven tussen trainingen. De klachten die ontstaan zijn te verhelpen met rust, oefeningen en oplossingen van de podotherapeut.
  Lees verder over Overbelaste knie
 • Pijn rond de knieschijf

  Een doffe of zeurende pijn rond de knieschijf kan wijzen op een afwijkende stand van de knie. De knie belasten is extra pijnlijk. Podotherapeutische steunzolen verbeteren de stand van de voeten en knieën waardoor de klachten afnemen.
  Lees verder over Pijn rond de knieschijf
 • Runners knee (pijn buitenkant knie)

  Bij een runners knee is een spier in het bovenbeen overbelast. Dit zorgt voor pijn aan de buitenkant van de knie en soms ook in het onderbeen. In veel gevallen bieden podotherapeutische (sport)zolen de oplossing.
  Lees verder over Runners knee (pijn buitenkant knie)
 • Springersknie / Jumpers Knee

  Een springersknie (of jumpers knee) is een blessure die het gevolg is van overbelasting. De geblesseerde kniepees bevindt zich aan de voorkant van de knie, tussen de knieschijf en het scheenbeen. Met de hulp van een sportpodotherapeut kunt u weer pijnvrij sporten.
  Lees verder over Springersknie / Jumpers Knee
 • Springschenen / Shin splints

  Springschenen worden ook wel shin splints genoemd. Hierbij is het botvlies rondom het scheenbeen overbelast, meestal door veelvuldig springen. Een podotherapeutische steunzool kan de oplossing zijn.
  Lees verder over Springschenen / Shin splints

Wat doet een podotherapeut bij knieklachten?

Een podotherapeut is gespecialiseerd in knieklachten. De podotherapeut onderzoekt de klacht en adviseert u wat de beste oplossing is. Oplossingen waarvoor u bij de podotherapeut terecht kunt zijn bijvoorbeeld steunzolen, ortheses, speciale schoenen of oefeningen.

Onze cliënten vertellen

Hasan Sadati★★★★4/5Avatar van Hasan Sadati
Vakkundig, laagdrempelig en zeer vriendelijk!Karin Kruijthof★★★★★5/5Avatar van Karin Kruijthof
Prettige samenwerking met Natascha!Maaike Dortmans★★★★★5/5Avatar van Maaike Dortmans
Erg goed en vriendelijk geholpen door Britt, enkele korte sessies hebben mn klachten aan m'n voet enorm doen verminderen. Ik ben erg tevreden!Zazell Kroeske★★★★★5/5Avatar van Zazell Kroeske
Colinde Sterk★★★★★5/5Avatar van Colinde Sterk
Ester van der Ven★★★★★5/5Avatar van Ester van der Ven
Erik Edelbroek★★★★★5/5Avatar van Erik Edelbroek
Fijn contact en goed advies!Shama Sewlal★★★★★5/5 Avatar van Shama Sewlal
Wil je graag advies of steunzolen voor in mijn geval, men 100% platvoeten? dan is Hallux Papendrecht een goede plek om naar toe te gaan 🙂 Hallux voor mij in een paar woorden: Vriendelijk/Verbeterd resultaat/professioneelmichella★★★★★5/5Avatar van michella
Bron: Google Reviews

Nieuws

Na een periode van bijna 19 jaar heeft Lieke Schuts besloten om afstand te doen van haar met zorg opgebouwde praktijk. Reden van dit besluit is dat Lieke door problemen gerelateerd aan gezondheid niet langer zelf kan behandelen en ze bemerkt dat ze het gevoel met het podotherapie-werkveld aan het verliezen is. Om deze reden…

Na bijna 25 jaar heeft Mano de Kok besloten zijn activiteiten binnen de podotherapie en orthopedie te beëindigen en zich te oriënteren op andere uitdagingen buiten deze branches. Met het vertrek van Mano de Kok zal een nieuwe aandeelhouder toetreden binnen de organisatie. Met de Scharenborg groep, welke reeds actief is binnen de podotherapie en orthopedie…

Naarmate we ouder worden verandert het lichaam, inclusief de voeten. Klachten die voorheen snel verdwenen, kunnen nu langer aanhouden of zelfs chronisch worden. Onze voeten zijn zeer belangrijk in alles wat we doen, van sporten en staan op het werk tot winkelen en dagtrips. Vaak beseft u pas hoe belangrijk gezonde voeten zijn als u…