• Deskundig voetadvies
  • Persoonlijk contact
  • 9.2ZorgkaartNL beoordeling
Menu

Pijnwijzer Voetklachten

Iedereen heeft wel eens last van pijnlijke voeten, bijvoorbeeld na een dag slenteren in de stad. Meestal verdwijnt die pijn als u uw voeten rust geeft. Wanneer de pijn aanhoudt na een periode van rust spreken we van voetklachten. Hieronder vindt u meer informatie over de meest voorkomende voetklachten.

Home » Voetklachten

Veelvoorkomende voetklachten

De voeten vormen echt het fundament van het lichaam. Voetproblemen zorgen niet alleen voor pijn in de voeten, maar ook in andere delen van het onderlichaam. U gaat namelijk uw voeten ontzien en gebruikt hierdoor uw lichaam op een andere manier.

Onze podotherapeuten adviseren u hoe u het beste om kunt gaan met uw pijnklachten. Met als doel het verminderen en verhelpen van uw symptomen. Of dat nu een stijf gevoel is in uw voet, of een kloppende pijn. En of u nu last heeft van tintelende, of opgezwollen voeten. Hieronder vindt u veelvoorkomende voetklachten. Klik de klacht open voor een korte samenvatting en ontdek de bijbehorende symptomen én de beste oplossing.


  • Artrose

    Bij artrose wordt het kraakbeen in een gewricht dunner of verdwijnt zelfs helemaal. Hierdoor is het lastig en vaak ook pijnlijk om uw gewricht te bewegen. Met de juiste hulp is het mogelijk de pijn te verminderen.
    Lees verder over Artrose
  • Botgroei op achterkant hiel

    Botgroei op de achterkant van de hiel wordt ook wel ‘haglundse exostose’ genoemd. Dit is een abnormale botgroei aan de achterzijde van de hak. Dit wordt veroorzaakt door druk van buitenaf en kan pijnklachten geven op de hak.
    Lees verder over Botgroei op achterkant hiel
  • Hamertenen

    Een hamerteen is een teen die krom staat. Dit doet pijn als de knokkels van uw teen tegen uw schoen schuren, of als er te veel druk staat op het topje van uw teen. De podotherapeut kan deze pijn op verschillende manieren verhelpen.
    Lees verder over Hamertenen
  • Hielpijn bij kinderen

    Hielpijn bij kinderen ook wel Morbus Sever genoemd is een blessure die veel bij kinderen voorkomt, vooral bij sportende kinderen. Het meeste bij jongens tussen de 7 en 15 jaar oud en in mindere mate bij meisjes tussen de 7 en 13 jaar oud. Morbus Sever is een ontsteking van de groeischijf (apofyse) van het hielbeen met hielklachten als gevolg.
    Lees verder over Hielpijn bij kinderen
  • Hielspoor

    Hielspoor is een van de meest voorkomende voetklachten in Nederland. Ongeveer 300.000 tot 400.000 Nederlanders hebben hier last van. De klacht komt even vaak voor bij mannen als vrouwen, en dan vooral boven de leeftijd van 40 jaar. Met name hardlopers tussen de veertig en zestig jaar lopen het meeste risico.
    Lees verder over Hielspoor
  • Jicht

    Jicht is een ontstekingsziekte die wordt veroorzaakt door een te hoge urinezuurspiegel in uw lichaam. Het urinezuur hoopt zich op doordat de stofwisseling in je lichaam niet optimaal verloopt. Daardoor kunnen er natriumuraatkristallen ontstaan die neerslaan in of rondom je gewrichten. Je immuunsysteem valt deze kristallen aan en wil ze opruimen. Dit kan leiden tot plotselinge aanvallen van gewrichtsontstekingen.
    Lees verder over Jicht
  • Knok grote teen (Hallux abducto valgus)

    Een knok /scheefstand van de grote teen, in de volksmond hallux valgus genoemd, is een vergroeiing van de grote teen. Deze aandoening kan erg vervelend zijn en ook ons dagelijks leven sterk belemmeren. Dit is wat u kunt doen?
    Lees verder over Knok grote teen (Hallux abducto valgus)
  • Likdoorn/eksteroog

    Een likdoorn of eksteroog is een abnormale verdikking van de huid (eelt), van de hoornlaag, en ziet er geel uit. Veel mensen hebben last van een likdoorn/eksteroog en hebben hierdoor last van pijnlijke voeten. Gelukkig is hier een uitstekende oplossing voor. 
    Lees verder over Likdoorn/eksteroog
  • Marsfractuur

    Een marsfractuur is een breuk of scheurtje in één van de vijf middenvoetsbeentjes. Deze stressfactuur is het gevolg van continue druk op dezelfde plaats in uw voet. Rust en ondersteuning helpen u weer op weg.
    Lees verder over Marsfractuur
  • Ontsteking voorvoet

    De gewrichtskapsels onder de bal van uw voet kunnen ontstoken raken. Hierdoor doet lopen pijn en gaat u de voorvoet ontzien. De Hallux podotherapeut helpt u de druk te verminderen en de voorvoet te ontlasten.
    Lees verder over Ontsteking voorvoet
  • Peesplaatontsteking

    Peesplaatontsteking is een ontsteking van de peesplaat onder de voet, die pijn en stijfheid veroorzaakt. Overmatige belasting en verkeerd schoeisel kunnen het risico op peesplaatontsteking vergroten.
    Lees verder over Peesplaatontsteking
  • Pijnlijke voeten bij opstaan

    Opstaan met pijnlijke voeten is geen goed begin van de dag. Er zijn verschillende oorzaken voor aan te wijzen, met ieder een eigen behandelmethode. Met de juiste aanpak is het absoluut mogelijk de klachten te verminderen of zelfs helemaal te verhelpen.
    Lees verder over Pijnlijke voeten bij opstaan
  • Platvoeten

    Platvoeten zijn voeten waarbij de hele voetzool de grond aanraakt. Veel mensen hebben platvoeten en hebben hierdoor last van allerlei kwaaltjes. Gelukkig is hier een uitstekende oplossing voor.
    Lees verder over Platvoeten
  • Ruitertenen

    Heeft u last van tenen die bovenop elkaar liggen? Dit wordt ook wel ruitertenen genoemd. Onze podotherapeuten onderzoeken de oorzaak en verminderen de klachten.
    Lees verder over Ruitertenen
  • Slijmbeursontsteking hiel

    Een slijmbeursontsteking aan de achterkant van uw hiel, ook wel achilles bursitis genoemd, is een pijnlijke en vervelende aandoening die uw dagelijks leven flink kan belemmeren. Deze ontsteking ontstaat wanneer de slijmbeurs ter hoogte van de hiel beschadigd of ontstoken raakt. Dit kan leiden tot pijn, zwelling en beperkingen in uw bewegingsvrijheid. Gelukkig zijn er effectieve behandelingen beschikbaar die u kunnen helpen uw klachten te verminderen en uw dagelijks leven te verbeteren.
    Lees verder over Slijmbeursontsteking hiel
  • Stijve grote teen

    Bij een stijve grote teen is de beweeglijkheid van het grote teengewricht verminderd. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Deze aandoening kan erg vervelend zijn en ook ons dagelijks leven sterk belemmeren. Dit is wat u kunt doen?
    Lees verder over Stijve grote teen
  • Wintertenen

    Wintertenen herkent u aan een pijnlijke roodblauwe zwelling op uw voet of tenen. Onze praktische tips kunt u thuis toepassen en zorgen direct voor verlichting.
    Lees verder over Wintertenen
  • Zenuwbeknelling voorvoet

    In de voorvoet bevinden zich zenuwen tussen de middenvoetsbeentjes. Deze zenuwen lopen naar de tenen toe en kunnen gaan irriteren of opzwellen als ze bekneld raken. Goede schoenen of podotherapeutische zolen bieden een oplossing.
    Lees verder over Zenuwbeknelling voorvoet

Wat doet een podotherapeut bij voetklachten?

Een podotherapeut is gespecialiseerd in voetklachten. De podotherapeut onderzoekt de klacht en adviseert u wat de beste oplossing is. Oplossingen waarvoor u bij de podotherapeut terecht kunt zijn bijvoorbeeld steunzolen, ortheses, speciale schoenen of oefeningen.

Onze cliënten vertellen

Noortje Verwiel★★★★★5/5Avatar van Noortje Verwiel
Prima geholpen. In het gezondheidscentrum in Krimpen aan de IJssel, makkelijk te vinden.Ellis Ziere★★★★★5/5Avatar van Ellis Ziere
Zeer tevreden. Goed geholpen en alles duidelijk.Simone Schaller★★★★★5/5 Avatar van Simone Schaller
heleen rijsdam★★★★4/5Avatar van heleen rijsdam
Goede service, vriendelijk personeel. Wat verbeterd kan worden is de wachtkamer/receptie zodat het duidelijk is waar Hallux is en dat ze weten dat je binnen bent gekomen in de wachtkamer. Nu hoop je maar dat ze je komen halen.Olivier S★★★★4/5Avatar van Olivier S
Ik ben fijn geholpen door anouk. Al snel gaf ze me een goed ondersteunadvies .annalies wit★★★★4/5 Avatar van annalies wit
Chapeau! Eindelijk eens een ervaren podotherapeut die luistert naar je voetproblematiek en dit duidelijk weet te verwoorden wát er nu aan de hand is. Heerlijk, wat een opluchting. Regelrechte aanrader: ik ben eindelijk verlost van mijn jarenlange voetklacht. Top geholpen en meer dan tevreden.Familie Albers★★★★★5/5Avatar van Familie Albers
Niels Hamburg van★★★★★5/5 Avatar van Niels Hamburg van
Zeer professioneel geholpen. Zeker een aanrader . Eindelijk minder rug klachten.Denise Vangelder★★★★★5/5Avatar van Denise Vangelder
Bron: Google Reviews

Nieuws

Na een periode van bijna 19 jaar heeft Lieke Schuts besloten om afstand te doen van haar met zorg opgebouwde praktijk. Reden van dit besluit is dat Lieke door problemen gerelateerd aan gezondheid niet langer zelf kan behandelen en ze bemerkt dat ze het gevoel met het podotherapie-werkveld aan het verliezen is. Om deze reden…

Na bijna 25 jaar heeft Mano de Kok besloten zijn activiteiten binnen de podotherapie en orthopedie te beëindigen en zich te oriënteren op andere uitdagingen buiten deze branches. Met het vertrek van Mano de Kok zal een nieuwe aandeelhouder toetreden binnen de organisatie. Met de Scharenborg groep, welke reeds actief is binnen de podotherapie en orthopedie…

Naarmate we ouder worden verandert het lichaam, inclusief de voeten. Klachten die voorheen snel verdwenen, kunnen nu langer aanhouden of zelfs chronisch worden. Onze voeten zijn zeer belangrijk in alles wat we doen, van sporten en staan op het werk tot winkelen en dagtrips. Vaak beseft u pas hoe belangrijk gezonde voeten zijn als u…