Schoenadvies

Goed lopen begint bij goede schoenen. Met het schoenadvies van onze voetexperts loopt u met plezier een extra blokje om.

Home » Schoenadvies

Goed passende schoenen

Bij het kopen van kleding en schoenen houden we vaak rekening met de laatste mode. Een schoen moet er vooral goed uitzien en passen bij de kleding die al in de kast hangt. Helaas is niet iedere mooie schoen ook goed voor ons lichaam. Welke schoen wel goed past is per persoon verschillend.

Wanneer geven wij schoenadvies?

Als u bij ons komt voor een preventie- of klantgericht onderzoek dan kijken we altijd naar uw schoenen. Als uw schoenen onderdeel vormen van het probleem dan bespreken we dit. We kijken samen met u welk type schoen wel goed is voor uw voeten. Met onze concrete tips kiest u de volgende keer wél de juiste schoen uit. Als het nodig is verwijzen we u door naar onze partners van Schoenexperts om schoenen op maat te laten maken.

De juiste schoen kiezen blijkt moeilijk

‘Weten waar de schoen wringt’ en ‘wie de schoen past ….’, is niet vanzelfsprekend. Er wordt vaak te veel waarde gehecht aan oude strategieën om te bepalen of een schoen goed past. Zo testen dagelijks honderden mensen of hun duim achter de hak past als ze hun voet helemaal naar voren schuiven. En beweren anderen bij hoog en laag dat een leren schoen altijd de beste keuze is. Onze podotherapeuten geven u maatwerk advies zodat u weet waar u op moet letten.

Zelf een goede schoen uitkiezen

Onze podotherapeuten geven u graag maatwerk advies. Wilt u toch zelf al naar de winkel om nieuwe schoenen uit te kiezen? Houd dan rekening met de volgende punten:

 • Is de schoen rond de hiel stevig?
  Als u de hiel van de schoen niet of nauwelijks kunt indrukken met uw duim dan is de hiel stevig genoeg.
 • Buigt de schoen waar uw tenen buigen?
  Een schoen hoort alleen te buigen waar uw voet ook buigt, zoals bij uw tenen.
 • Is de zool niet te slap?
  Ook de zool moet stevig genoeg zijn. Dit test u door de neus en de hak van uw schoen in tegengestelde richting te draaien. Als het goed is kost u dit veel moeite. Gaat het makkelijk? Dan is de zool te slap.
 • Passen uw voeten ook aan het einde van de dag nog in uw schoenen?
  Koop uw schoenen bij voorkeur aan het einde van de dag. Uw voeten kunnen namelijk in de loop van de dag dikker worden.
 • Zijn beide schoenen passend?
  Bijna niemand heeft twee voeten met dezelfde maat. Pas dus zowel de linker- als de rechterschoen in de winkel.

Kom in beweging

Met goede schoenen kunt u voetproblemen niet altijd voorkomen, maar de kans op klachten wordt wel kleiner als u goede schoenen draagt.

Maak een afspraak bij een Hallux podotherapeut om te onderzoeken wat de beste oplossing is voor uw voetklachten. Dit kunnen andere schoenen zijn, maar ook een steunzool op maat of een orthese. We helpen u graag bij het voorkomen, verminderen en verhelpen van uw klachten.

Onze cliënten vertellen

Simone van Hallux heeft voor mij het verschil gemaakt tussen wel of niet opereren met haar podo manuele therapie. Hierdoor kan ik mijn werk gelukkig gewoon blijven doen.Marianne Honcoop-Mommers★★★★★5/5Avatar van Marianne Honcoop-Mommers
Jan van der Graaff★★★★★5/5 Avatar van Jan van der Graaff
Joos Stokkermans★★★★4/5Avatar van Joos Stokkermans
Prima advies. Ik loop weer een stuk makkelijker.Marlon van der Zanden★★★★★5/5 Avatar van Marlon van der Zanden
Mooie locatie, veel parkeerruimte. Vriendelijke medewerker die de tijd neemt en je de gelegenheid geeft om je vragen te stellen.Marlie Scheepers★★★★★5/5 Avatar van Marlie Scheepers
Colinde Sterk★★★★★5/5Avatar van Colinde Sterk
Gertjan Mensink★★★★4/5Avatar van Gertjan Mensink
Dorrit Van Weerdenburg★★★★★5/5Avatar van Dorrit Van Weerdenburg
Zeer naar tevredenheid geholpen. Vriendelijke service!Sander de Groot★★★★★5/5Avatar van Sander de Groot
Bron: Google Reviews

Nieuws

Na een periode van bijna 19 jaar heeft Lieke Schuts besloten om afstand te doen van haar met zorg opgebouwde praktijk. Reden van dit besluit is dat Lieke door problemen gerelateerd aan gezondheid niet langer zelf kan behandelen en ze bemerkt dat ze het gevoel met het podotherapie-werkveld aan het verliezen is. Om deze reden…

Na bijna 25 jaar heeft Mano de Kok besloten zijn activiteiten binnen de podotherapie en orthopedie te beëindigen en zich te oriënteren op andere uitdagingen buiten deze branches. Met het vertrek van Mano de Kok zal een nieuwe aandeelhouder toetreden binnen de organisatie. Met de Scharenborg groep, welke reeds actief is binnen de podotherapie en orthopedie…

Naarmate we ouder worden verandert het lichaam, inclusief de voeten. Klachten die voorheen snel verdwenen, kunnen nu langer aanhouden of zelfs chronisch worden. Onze voeten zijn zeer belangrijk in alles wat we doen, van sporten en staan op het werk tot winkelen en dagtrips. Vaak beseft u pas hoe belangrijk gezonde voeten zijn als u…