Inlegzolen voor fietsers

Pijnvrij een rondje fietsen en daarbij ook nog eens uw prestaties en comfort verbeteren? Ontdek de voordelen van inlegzolen voor fietsers.

Home » Specialisaties » Fietszolen

Veelvoorkomende pijnklachten bij wielrennen en fietsen

Nederland kent veel fietsliefhebbers. Wielrennen is sporten in een gesloten keten. Hierbij is de coördinatie tussen spieren en gewrichten cruciaal om maximale kracht op de pedaal uit te oefenen. U wilt zo effectief mogelijk rondtrappen. Pijn in de voeten is een veel voorkomende klacht bij wielrenners en fietsers. Denkt u hierbij aan brandende voeten, een pijnlijk grote teengewricht, dove/ tintelende tenen of voorvoet, pijn onder de hiel of voetboog, drukplekken en blauwe teennagels. Door de voeten goed te ondersteunen zijn de meeste klachten binnen een paar maanden verholpen.

Als wielrenner of fietser naar de sportpodotherapeut

Een sportpodotherapeut helpt wielrenners en fietsers bij het verminderen van klachten en het verbeteren van de sportieve prestaties. Hiervoor onderzoeken we hoe de fietser beweegt en bekijken we het type schoen, alles begint immers bij de voeten. Vaak blijkt dat een steunzool nodig is om de voet de benodigde ondersteuning te geven.

fietsen zonder pijn

Wat zo bijzonder is aan onze inlegzolen voor fietsschoenen

De inlegzolen van Hallux zijn steunzolen met unieke eigenschappen die uw plezier als wielrenner of fietser vergroten. Omdat schoenen erg nauwsluitend zijn blijft er weinig ruimte over voor inlegzolen. Daarom maken wij ze extra dun. Zo blijft de schoen lekker zitten, maar krijgt de voet toch steun. We zorgen voor een wat hardere zool, zo wordt uw kracht goed overgebracht op de pedalen.

Met een standaard inlegzool wordt de schoen opgevuld, zonder het lichaam de ondersteuning te bieden die het nodig heeft. Een goede sportzool is maatwerk en houdt rekening met de vorm van uw voet, de manier waarop u beweegt en het type schoeisel dat u draagt. Daarom meten onze voetspecialisten uw inlegzool aan tijdens een consult waarin uw behoefte centraal staat. Na een paar weken zijn ze gereed en kunt u ze ophalen.

Neem uw fietsschoenen mee naar de afspraak met de sportpodotherapeut.

Bart
Bart
Podotherapeut

Kom in beweging

Neem nu een set inlegzolen die onze sportpodotherapeuten voor u op maat maken. Ze vormen de perfecte verbinding tussen uw voet en uw fietsschoenen. Met inlegzolen voor uw fietsschoenen:

  • Verbeteren uw prestaties
  • Wordt de kans op blessures kleiner
  • Kunt u comfortabeler een rondje trappen

Liever uitblinken in een andere sport?

Iedere sportzool is anders. Ontdek hieronder meer over inlegzolen voor andere populaire sporten.

Onze cliënten vertellen

Goed geholpen, zou Hallux zeker aanbevelenRonald de Hoog★★★★★5/5Avatar van Ronald de Hoog
Colinde Sterk★★★★★5/5Avatar van Colinde Sterk
Martina Kersten★★★★★5/5 Avatar van Martina Kersten
Ben er goed en gezellig geholpen.Barbara de Ruijter★★★★★5/5 Avatar van Barbara de Ruijter
Turan Ozkan★★★★★5/5 Avatar van Turan Ozkan
Ze helpen je goed en geven je goed adviesEline de Wit★★★★4/5 Avatar van Eline de Wit
T. Peijen★★★★4/5Avatar van T. Peijen
Amsterdam west hoort west er niet bij?Martha Smink★★★★★5/5 Avatar van Martha Smink
Snel geholpen met een nieuwe inlegzool voor mijn artrose teen. De gemaakte zool zorgt ervoor dat pijn met ongeveer 70% verminderdBenno Mulder★★★★4/5Avatar van Benno Mulder
Bron: Google Reviews