Inlegzolen voor hockey

Pijnvrij bewegen op het hockeyveld? Ontdek de voordelen van inlegzolen voor hockeyers.

Home » Specialisaties » Hockeyzolen

Veelvoorkomende pijnklachten bij hockey

Hockey is een intensieve contactsport. Dit kan voor veel klachten zorgen. Veelvoorkomende klachten bij hockey zijn scheenbeen klachten, bovenbeenklachten, rugklachten en klachten vanuit een trauma door bijvoorbeeld een botsing, een val, of geraakt worden door een bal of stick. Hockey is een sport waarbij veel draaibewegingen worden gemaakt en sprintjes worden getrokken. Hierdoor ontstaan klachten aan de voorvoet en knie. Ook zien we regelmatig hielklachten voorbijkomen, vaak bij jonge hockeyspelers die spelen op kunstgras. Door de voeten goed te ondersteunen zijn de meeste klachten binnen een paar maanden verholpen.

Als hockeyer naar de sportpodotherapeut

Een sportpodotherapeut helpt hockeyspelers bij het verminderen van klachten en het verbeteren van de sportieve prestaties. Hiervoor onderzoeken we hoe de hockeyspeler beweegt bij het rennen en keren en bekijken we het type hockeyschoen en het soort ondergrond waarop wordt gespeeld, alles begint immers bij de voeten. Vaak blijkt dat een steunzool nodig is om de voet de benodigde ondersteuning te geven.

Pijnvrij hockeyen

Wat zo bijzonder is aan onze inlegzolen voor hockeyschoenen

De inlegzolen van Hallux zijn steunzolen met unieke eigenschappen die uw speelplezier als hockeyspeler vergroten. Omdat hockeyschoenen erg nauwsluitend zijn blijft er weinig ruimte over voor inlegzolen. Daarom maken wij ze extra dun. Zo blijft de schoen lekker zitten, maar krijgt de voet toch steun. Daarnaast geven we de inlegzool een stroef afdek. Hiermee worden de schuifkrachten die ontstaan bij het vele draaien verminderd, dit voorkomt drukplekken en blaren.

Met een standaard inlegzool wordt de schoen opgevuld, zonder het lichaam de ondersteuning te bieden die het nodig heeft. Een goede sportzool is maatwerk en houdt rekening met de vorm van uw voet, de manier waarop u beweegt en het type schoeisel dat u draagt. Daarom meten onze voetspecialisten uw inlegzool aan tijdens een consult waarin uw behoefte centraal staat. Na een paar weken zijn ze gereed en kunt u ze ophalen.

Het eerste advies dat wij vaak geven zijn stevige hockeyschoenen die zorgen voor een goede demping, grip en vorm om de voet.

Nienke van der Does
Nienke van der Does
Podotherapeut

Kom in beweging

Neem nu een set inlegzolen die onze sportpodotherapeuten voor u op maat maken. Ze vormen de perfecte verbinding tussen uw voet en uw hockeyschoen. Met inlegzolen voor uw hockeyschoenen:

  • Verbeteren uw prestaties
  • Wordt de kans op blessures kleiner
  • Kunt u comfortabeler bewegen op het veld

Liever uitblinken in een andere sport?

Iedere sportzool is anders. Ontdek hieronder meer over inlegzolen voor andere populaire sporten.

Onze cliënten vertellen

Prima prettige behandeling en goed advies.Pascalle Van Gorkum★★★★4/5Avatar van Pascalle Van Gorkum
Erg goed en professioneel geholpen met mijn inlegzolen. Kundig gekeken naar mijn klachten en houding van de voeten. Na twee maanden dragen zijn mijn klachten bijna volledig verholpen dus erg tevreden. Wel was de locatie wat lastig te vinden omdat dit nauwelijks stond aangegeven.Alessa Joseph★★★★4/5Avatar van Alessa Joseph
Agnes is zeer deskundig, zowel voor onze zoon als dochter die beide erg met hun voeten naar binnen lopen, heeft Agnes de juiste steunzolen aangemeten. Door de goede kennis en het goede advies, lopen onze kinderen weer goed en zonder pijn in hun benen. Ze kunnen maar willen ook niet meer zonder de steunzolen hun schoenen aan.Cindy Verboven★★★★★5/5Avatar van Cindy Verboven
L v.W★★★★★5/5Avatar van L v.W
Ben De Jong★★★★★5/5Avatar van Ben De Jong
Positieve ervaring.Loes Brouwer★★★★★5/5Avatar van Loes Brouwer
Katja heeft mij met veel geduld en sympathie geholpen. Super goede zorg van hoge kwaliteit. Aanrader!Marijn Scheltens★★★★★5/5 Avatar van Marijn Scheltens
Gertjan Mensink★★★★4/5Avatar van Gertjan Mensink
Geholpen door Brigitte. Fijne steun aan de zolen. Kan weer pijnloos kilometers maken voor werk en wandelingen in het bos. Bij pijn met lopen, zolen altijd een goed idee om te proberen!Rooss Schneider★★★★★5/5Avatar van Rooss Schneider
Bron: Google Reviews