Kinderpodotherapie

Ervaart uw kind pijn bij de voeten of de benen? Struikelt uw kind vaker dan andere kinderen? Help uw kind bij elke stap met de hulp van een Hallux podotherapeut, zodat ze mee kunnen blijven bewegen met hun leeftijdsgenootjes.

Home » Specialisaties » Kinderpodotherapie

Wat doet een kinderpodotherapeut?

Kinderpodotherapie is gericht op het behandelen van voetgerelateerde problemen bij kinderen. Tijdens de behandeling gaan we in gesprek met uw kind zodat wij kunnen onderzoeken waar de pijn vandaan komt. Groeien vraagt veel van het lichaam van een kind. Pijn aan de voeten en benen kan ervoor zorgen dat uw kind bijvoorbeeld niet meer zijn of haar favoriete sport uit wil of kan oefenen. Wij vinden het belangrijk dat een kind gewoon kind kan zijn.  

De ontwikkeling van de kindervoet is een proces dat soms extra hulp nodig heeft. Tijdens de groei van uw kind kunnen pijntjes ontstaan in de voeten en de benen. Hoort u uw kind hierover? De podotherapeut kan mogelijk een oplossing bieden.

Podotherapie voor kinderen

De afspraak bij de Hallux podotherapeut

Tijdens de eerste afspraak bespreken we de klachten van uw kind. We geloven dat alles begint bij de voeten. Daarom bekijken we hoe uw kind loopt, hoe uw kind beweegt en werpen we een blik op de schoenen. 

Vervolgens adviseren we u en uw kind over de beste oplossing. Regelmatig blijkt een inlegzool het ideale hulpmiddel om uw kind weer te kunnen laten bewegen zoals het hoort.

De behandeling

Een behandeling kan bestaan uit het aanmeten van steunzolen, taping, een orthese of oefeningen zoals rekken en strekken. Soms wordt een samenwerking voorgesteld met de kinderfysiotherapeut.

Kindervoeten zijn natuurlijk nog volop in groei. Daardoor is het vrij gewoon dat dit wel eens met pijnen en problemen in de voeten gepaard gaat. Één van de meest voorkomende klachten is hielpijn bij kinderen. Wij geven altijd als advies om uw kind goed te laten rekken en strekken. Zowel voor/na het sporten maar ook gewoon tussendoor. De traptreden in huis kunnen hier uitstekend voor worden gebruikt. Door het oprekken van de kuitspieren wordt er meer ontspanning gecreëerd voor de hielen.

Renske Biemans
Renske Biemans
Podotherapeut

Kom in beweging

Heeft u het idee dat de ontwikkeling van de benen of voeten van uw kind meer aandacht nodig heeft? Dan kan het verstandig zijn om een afspraak te maken bij één van onze podotherapeuten. De Hallux podotherapeut helpt uw kind bij elke stap.

Onze cliënten vertellen

Mijn partner en ik zijn beiden zeer tevreden over de wijze waarop Renske Biemans ons heeft geadviseerd. Grondig onderzoek, alle ruimte om vragen te stellen en uitstekende nazorg.Manette Rikken★★★★★5/5Avatar van Manette Rikken
Er werd de tijd genomen en fijn geluisterd. Ik werd vriendelijk en deskundig geholpen. De zolen helpen erg goed. Ook hygiëne regels zijn op orde.Patricia Vd Pluijm★★★★★5/5Avatar van Patricia Vd Pluijm
Onder behandeling bij Eline Kock en daar zeer tevreden over! Pluspunten: - Goede uitleg gehad over wat mijn oude zooltjes deden (van een andere praktijk) met mijn houding/spieren en wat de nieuwe zooltjes daaraan verbeteren. - Geen last gehad van de switch van oude naar nieuwe zolen, zonder moeite hele dagen op de nieuwe kunnen lopen. - Goede uitleg gekregen over nazorg. Minpunt: - Ik vind de praktijk wel prijzig, maar voor een goed product betaal je nu eenmaal. Al met al zeker de moeite waard!Deborah Verbon★★★★★5/5Avatar van Deborah Verbon
Topservice!guus hofstad★★★★★5/5Avatar van guus hofstad
Heel prettig geholpenSimone van Engelsdorp★★★★★5/5Avatar van Simone van Engelsdorp
Fijne mensen, denken altijd mee in goede oplossingen.Bertine V★★★★★5/5Avatar van Bertine V
Begin mei kreeg ik van de huisarts te horen dat ik hielspoor had. Gelukkig kon ik gelijk terecht bij Hallux in Hellevoetssluis. Dat was belangrijk want ik had me opgegeven voor de Vierdaagse van Nijmegen. Binnen twee weken had ik zooltjes en kon ik langzaam de wandelafstand gaan opbouwen. Het is gelukt om in juli de Vierdaagse uit te lopen mede dankzij de goede en snelle service van Hallux!Bert van Ravenhorst★★★★★5/5Avatar van Bert van Ravenhorst
Uitstekende podotherapeutische diagnostiek, behandeling en evaluatie. Anouk is een deskundige en betrokken therapeut, die de tijd voor je neemt en toch zeer efficient werkt. Warm aanbevolen!Ton Noordzij★★★★★5/5Avatar van Ton Noordzij
T. Peijen★★★★4/5Avatar van T. Peijen
Bron: Google Reviews