Kinderpodotherapie

Ervaart uw kind pijn bij de voeten of de benen? Struikelt uw kind vaker dan andere kinderen? Help uw kind bij elke stap met de hulp van een Hallux podotherapeut, zodat ze mee kunnen blijven bewegen met hun leeftijdsgenootjes.

Home » Specialisaties » Kinderpodotherapie

Wat doet een kinderpodotherapeut?

Kinderpodotherapie is gericht op het behandelen van voetgerelateerde problemen bij kinderen. Tijdens de behandeling gaan we in gesprek met uw kind zodat wij kunnen onderzoeken waar de pijn vandaan komt. Groeien vraagt veel van het lichaam van een kind. Pijn aan de voeten en benen kan ervoor zorgen dat uw kind bijvoorbeeld niet meer zijn of haar favoriete sport uit wil of kan oefenen. Wij vinden het belangrijk dat een kind gewoon kind kan zijn.  

De ontwikkeling van de kindervoet is een proces dat soms extra hulp nodig heeft. Tijdens de groei van uw kind kunnen pijntjes ontstaan in de voeten en de benen. Hoort u uw kind hierover? De podotherapeut kan mogelijk een oplossing bieden.

Podotherapie voor kinderen

De afspraak bij de Hallux podotherapeut

Tijdens de eerste afspraak bespreken we de klachten van uw kind. We geloven dat alles begint bij de voeten. Daarom bekijken we hoe uw kind loopt, hoe uw kind beweegt en werpen we een blik op de schoenen. 

Vervolgens adviseren we u en uw kind over de beste oplossing. Regelmatig blijkt een inlegzool het ideale hulpmiddel om uw kind weer te kunnen laten bewegen zoals het hoort.

De behandeling

Een behandeling kan bestaan uit het aanmeten van steunzolen, taping, een orthese of oefeningen zoals rekken en strekken. Soms wordt een samenwerking voorgesteld met de kinderfysiotherapeut.

Kindervoeten zijn natuurlijk nog volop in groei. Daardoor is het vrij gewoon dat dit wel eens met pijnen en problemen in de voeten gepaard gaat. Één van de meest voorkomende klachten is hielpijn bij kinderen. Wij geven altijd als advies om uw kind goed te laten rekken en strekken. Zowel voor/na het sporten maar ook gewoon tussendoor. De traptreden in huis kunnen hier uitstekend voor worden gebruikt. Door het oprekken van de kuitspieren wordt er meer ontspanning gecreëerd voor de hielen.

Renske Biemans
Renske Biemans
Podotherapeut

Kom in beweging

Heeft u het idee dat de ontwikkeling van de benen of voeten van uw kind meer aandacht nodig heeft? Dan kan het verstandig zijn om een afspraak te maken bij één van onze podotherapeuten. De Hallux podotherapeut helpt uw kind bij elke stap.

Onze cliënten vertellen

Ik had een vraagje en ben door Judith enorm goed geholpen. Door een tip van haar nu van mijn klachten af!Sabrina Snels★★★★★5/5Avatar van Sabrina Snels
Jos Santegoets★★★★4/5Avatar van Jos Santegoets
Al jaren een goede ervaringJeroen★★★★★5/5Avatar van Jeroen
Vriendelijk personeel. Duidelijke informatie. Zeker een aanrader!Brent Bongers★★★★4/5Avatar van Brent Bongers
prima behandeling! deskundig en alle vragen worden zorgvuldig besproken.Bernadet Ernst★★★★★5/5Avatar van Bernadet Ernst
Raf van de Poele★★★★★5/5 Avatar van Raf van de Poele
Wilie Brom★★★★★5/5 Avatar van Wilie Brom
Hh Blommers★★★★4/5Avatar van Hh Blommers
Samantha van Londen★★★★4/5Avatar van Samantha van Londen
Bron: Google Reviews