Kinderpodotherapie

Ervaart uw kind pijn bij de voeten of de benen? Struikelt uw kind vaker dan andere kinderen? Help uw kind bij elke stap met de hulp van een Hallux podotherapeut, zodat ze mee kunnen blijven bewegen met hun leeftijdsgenootjes.

Home » Specialisaties » Kinderpodotherapie

Wat doet een kinderpodotherapeut?

Kinderpodotherapie is gericht op het behandelen van voetgerelateerde problemen bij kinderen. Tijdens de behandeling gaan we in gesprek met uw kind zodat wij kunnen onderzoeken waar de pijn vandaan komt. Groeien vraagt veel van het lichaam van een kind. Pijn aan de voeten en benen kan ervoor zorgen dat uw kind bijvoorbeeld niet meer zijn of haar favoriete sport uit wil of kan oefenen. Wij vinden het belangrijk dat een kind gewoon kind kan zijn.  

De ontwikkeling van de kindervoet is een proces dat soms extra hulp nodig heeft. Tijdens de groei van uw kind kunnen pijntjes ontstaan in de voeten en de benen. Hoort u uw kind hierover? De podotherapeut kan mogelijk een oplossing bieden.

Podotherapie voor kinderen

De afspraak bij de Hallux podotherapeut

Tijdens de eerste afspraak bespreken we de klachten van uw kind. We geloven dat alles begint bij de voeten. Daarom bekijken we hoe uw kind loopt, hoe uw kind beweegt en werpen we een blik op de schoenen. 

Vervolgens adviseren we u en uw kind over de beste oplossing. Regelmatig blijkt een inlegzool het ideale hulpmiddel om uw kind weer te kunnen laten bewegen zoals het hoort.

De behandeling

Een behandeling kan bestaan uit het aanmeten van steunzolen, taping, een orthese of oefeningen zoals rekken en strekken. Soms wordt een samenwerking voorgesteld met de kinderfysiotherapeut.

Kindervoeten zijn natuurlijk nog volop in groei. Daardoor is het vrij gewoon dat dit wel eens met pijnen en problemen in de voeten gepaard gaat. Één van de meest voorkomende klachten is hielpijn bij kinderen. Wij geven altijd als advies om uw kind goed te laten rekken en strekken. Zowel voor/na het sporten maar ook gewoon tussendoor. De traptreden in huis kunnen hier uitstekend voor worden gebruikt. Door het oprekken van de kuitspieren wordt er meer ontspanning gecreëerd voor de hielen.

Renske Biemans
Renske Biemans
Podotherapeut

Kom in beweging

Heeft u het idee dat de ontwikkeling van de benen of voeten van uw kind meer aandacht nodig heeft? Dan kan het verstandig zijn om een afspraak te maken bij één van onze podotherapeuten. De Hallux podotherapeut helpt uw kind bij elke stap.

Onze cliënten vertellen

Simone van Hallux heeft voor mij het verschil gemaakt tussen wel of niet opereren met haar podo manuele therapie. Hierdoor kan ik mijn werk gelukkig gewoon blijven doen.Marianne Honcoop-Mommers★★★★★5/5Avatar van Marianne Honcoop-Mommers
Lengte verschil in de benen opgelost middels aangepaste zolen. Hierdoor zijn de hamstring klachten nagenoeg verdwenen. Vriendelijke geholpen.Stefan Van Der Caaij★★★★★5/5 Avatar van Stefan Van Der Caaij
Heel blij met mijn nieuwe steunzolen.E Groenevelt★★★★★5/5Avatar van E Groenevelt
Jose Huisman★★2/5Avatar van Jose Huisman
Fijn persoon en goed geholpen!CPO Wolfslaar★★★★★5/5Avatar van CPO Wolfslaar
Henri is vakkundig en erg vriendelijk.annelies van der eijken★★★★★5/5Avatar van annelies van der eijken
Alleen maar lof voor deze dames. Eerste afspraak met een alleraardigste invalster en daarna met Katja Groebbé. Beide ontmoetingen waren ten eerste heel prettig en ook: informatief, doelgericht, professioneel en praktisch- qua info, vervolg en tips. Tussen 2 afspraken heb ik mail/telefonisch contact met Katja gehad vanwege een voetgerelateerde kwestie. De wijze waarop zij mij heeft bijgestaan heeft veel indruk gemaakt: ze reageerde direct, adequaat en deskundig. Hierdoor kon ik de situatie relativeren en dat heeft me veel goed gedaan. Het feit dat Katja deze persoonlijke betrokkenheid toonde heeft absoluut bijgedragen aan het herstel. Net dat steuntje in de rug dat je soms kunt gebruiken als er iets is waar je geen verstand van hebt. Kortom: chapeau!Barbara Pinney★★★★★5/5Avatar van Barbara Pinney
Deskundig en vriendelijk geholpen door Eline Witlox. Ook vragen per e-mail worden snel door haar beantwoord. Tevreden!!Joke van Son★★★★★5/5Avatar van Joke van Son
Yannick Willemsen★★★★★5/5Avatar van Yannick Willemsen
Bron: Google Reviews