Kinderpodotherapie

Ervaart uw kind pijn bij de voeten of de benen? Struikelt uw kind vaker dan andere kinderen? Help uw kind bij elke stap met de hulp van een Hallux podotherapeut, zodat ze mee kunnen blijven bewegen met hun leeftijdsgenootjes.

Home » Specialisaties » Kinderpodotherapie

Wat doet een kinderpodotherapeut?

Kinderpodotherapie is gericht op het behandelen van voetgerelateerde problemen bij kinderen. Tijdens de behandeling gaan we in gesprek met uw kind zodat wij kunnen onderzoeken waar de pijn vandaan komt. Groeien vraagt veel van het lichaam van een kind. Pijn aan de voeten en benen kan ervoor zorgen dat uw kind bijvoorbeeld niet meer zijn of haar favoriete sport uit wil of kan oefenen. Wij vinden het belangrijk dat een kind gewoon kind kan zijn.  

De ontwikkeling van de kindervoet is een proces dat soms extra hulp nodig heeft. Tijdens de groei van uw kind kunnen pijntjes ontstaan in de voeten en de benen. Hoort u uw kind hierover? De podotherapeut kan mogelijk een oplossing bieden.

Podotherapie voor kinderen

Veelvoorkomende voetproblemen bij kinderen

Enkele klachten komen vaker voor dan anderen. Wij hebben daarom voor u een aantal veelvoorkomende klachten op een rijtje gezet.

De afspraak bij de Hallux podotherapeut

Tijdens de eerste afspraak bespreken we de klachten van uw kind. We geloven dat alles begint bij de voeten. Daarom bekijken we hoe uw kind loopt, hoe uw kind beweegt en werpen we een blik op de schoenen. 

Vervolgens adviseren we u en uw kind over de beste oplossing. Regelmatig blijkt een inlegzool het ideale hulpmiddel om uw kind weer te kunnen laten bewegen zoals het hoort.

De behandeling

Een behandeling kan bestaan uit het aanmeten van steunzolen, taping, een orthese of oefeningen zoals rekken en strekken. Soms wordt een samenwerking voorgesteld met de kinderfysiotherapeut.

Kindervoeten zijn natuurlijk nog volop in groei. Daardoor is het vrij gewoon dat dit wel eens met pijnen en problemen in de voeten gepaard gaat. Één van de meest voorkomende klachten is hielpijn bij kinderen. Wij geven altijd als advies om uw kind goed te laten rekken en strekken. Zowel voor/na het sporten maar ook gewoon tussendoor. De traptreden in huis kunnen hier uitstekend voor worden gebruikt. Door het oprekken van de kuitspieren wordt er meer ontspanning gecreëerd voor de hielen.

Renske B
Renske B
Podotherapeut

Kom in beweging

Heeft u het idee dat de ontwikkeling van de benen of voeten van uw kind meer aandacht nodig heeft? Dan kan het verstandig zijn om een afspraak te maken bij één van onze podotherapeuten. De Hallux podotherapeut helpt uw kind bij elke stap.

Onze cliënten vertellen

onnodig ingewikkeld gedoe, en toch ook iets uit de hoogte, misschien daarom zo hoog aangeschreven. beantwoord, deze is niet voor mij.r alb★★2/5Avatar van r alb
Frida De Groot★★★★4/5 Avatar van Frida De Groot
Wordt er goed geholpen en denken mee Passen zooltjes aan als ze niet lekker zitten en geven de tijd ze uit te proberen Raad hallex aanLisette Vonk★★★★★5/5Avatar van Lisette Vonk
Ik ben prettig en vakkundig geholpen. Duidelijke uitleg en goede service toen het gegeven hulpmiddel niet prettig zat.Cora van der Heijden★★★★4/5Avatar van Cora van der Heijden
Denise Raaphorst★★★★★5/5Avatar van Denise Raaphorst
Prettige sfeer, aardige en meedenkende dame. Goed geholpen. Ook de controle als erg prettig ervaren.6 Teddy Widders★★★★★5/5 Avatar van 6 Teddy Widders
Maartje van den Bosch★★★★★5/5 Avatar van Maartje van den Bosch
Heel plezierige en deskundige begeleiding/contact. Ik ben zeer tevreden.Joop Ahlers★★★★★5/5 Avatar van Joop Ahlers
Hele fijne begeleiding gekregen van Linda! Ik had heupklachten tijdens het hardlopen en ze heeft me heel erg geholpen met oefeningen en begeleiding. Nu kan ik weer verder met mijn trainingsschema voor een halve marathon!Babs★★★★★5/5 Avatar van Babs
Bron: Google Reviews