Sportpodotherapie

Als sporter wilt u pijnvrij bewegen en maximaal presteren. Zet uzelf op voorsprong met de hulp van een Hallux sportpodotherapeut.

Home » Specialisaties » Sportpodotherapie

Wat doet een sportpodotherapeut?

Een sportpodotherapeut zorgt er met de juiste hulpmiddelen voor dat u meer plezier beleeft aan sporten. U heeft minder last van klachten en presteert beter.

Sporten vraagt veel van uw lichaam. Omdat u langdurig intensief bezig bent, of juist omdat u korte krachtige bewegingen maakt. Hierdoor kan overbelasting ontstaan, waarbij u klachten krijgt aan bijvoorbeeld de achillespees, hiel, knie-heup of in uw rug.

Vaak is een verkeerde trainingsopbouw, ontoereikend schoeisel of een afwijkende voetstand de oorzaak van uw klachten of de reden dat u niet het maximale uit uzelf kunt halen. De sportpodotherapeut adviseert u hierbij en kan een op maat gemaakte sportzool creëren voor optimale ondersteuning.

Uw afspraak bij de Hallux sportpodotherapeut

Tijdens de eerste afspraak bespreken we uw eventuele klachten en sportieve doelen. We geloven dat alles begint bij de voeten. Daarom bekijken we hoe u loopt, hoe u beweegt tijdens het sporten en werpen een blik op uw sportschoenen.

Vervolgens adviseren we u over de beste oplossing. Regelmatig blijkt een inlegzool het ideale hulpmiddel om weer te kunnen bewegen zoals u wilt.

Het nut van een inlegzool bij sporten

Tijdens het sporten beweegt u anders dan normaal. Uw voeten hebben hierbij extra behoefte aan ondersteuning. Met een speciale steunzool voor het sporten, ook wel sportzool genoemd, geeft u uw voeten comfort. Hierdoor voorkomt u klachten en presteert u beter.

Een sportzool is anders dan een reguliere inlegzool. We passen het materiaal, de structuur en dikte van de zool aan op de vorm van uw voet, de aard van uw bewegingen en de ruimte die uw schoen biedt. Daarom wijkt een inlegzool voor een voetballer bijvoorbeeld af van die van een tennisser.

sportzolen op maat

Bewegingsanalyse in Breda

Speciaal voor sportpodotherapie hebben wij in Breda de mogelijkheid tot een bewegingsanalyse. Binnen het Sportlab worden zeer geavanceerde bewegingsanalyses uitgevoerd. Op basis van een analyse kan veel gedetailleerde informatie worden verkregen over de manier waarop uw spieren, pezen en gewrichten ten opzichte van elkaar bewegen. Deze specifieke systemen geven informatie over het beweegpatroon van uw gehele lichaam, waarmee ook de oorzaak van blessures in de hoger gelegen delen van het lichaam kan worden gezocht.

Als u aanvullend verzekerd bent dan worden deze kosten mogelijk vergoed door uw zorgverzekeraar. Bekijk hier of u voor vergoeding in aanmerking komt.

Dirk
Dirk
Podotherapeut

Kom in beweging

Zet de eerste stap en maak een afspraak bij één van onze podotherapeuten. De Hallux podotherapeut helpt u:

  • Beter te presteren
  • Blessures te voorkomen
  • Te sporten met minder klachten of zelfs geheel pijnvrij

Iedere sport een eigen inlegzool

Iedere sportzool is anders. Ontdek hieronder meer over inlegzolen voor uw favoriete sport.

Onze cliënten vertellen

professionele zorg en ook erg betrokken bij de client zelf. Men neemt echt de tijd om alles goed te bespreken en te onderzoeken.HANNO LIEVENS★★★★★5/5 Avatar van HANNO LIEVENS
De behandelaar is niet alleen aardig, maar zeer kundig en reageert attent op signalen naar een intelligente oplossingArdy Moeijes★★★★★5/5Avatar van Ardy Moeijes
Stijn van Pinxten★★★★★5/5 Avatar van Stijn van Pinxten
Super professioneel en snel geholpen.Inge Taalman★★★★★5/5 Avatar van Inge Taalman
Wij zijn heel goed en snel geholpen door BrechtJan van der Graaff★★★★★5/5 Avatar van Jan van der Graaff
Er is door Yvonne met veel interesse naar mijn pijnlijke probleem gekeken. Metingen verricht, scans gemaakt, foto"s gemaakt daardoor steunzolen kunnen maken waardoor ik nu weer pijnloos kan lopen.Ben heel vriendelijk geholpen en er erg blij mee.Lous Wessels★★★★★5/5 Avatar van Lous Wessels
Hartstikke goed en fijn geholpen door Hallux, ik zou ze dan ook zeker aanraden als podotherapeut. Mooie nieuwe techniek voor het meten van de steunstolen. Mijn klachten zijn al een stuk minder, dus ik ben er erg blij mee.Evelien Blom★★★★★5/5Avatar van Evelien Blom
Met voetklachten naar de podotherapie. Hierbij ben ik deskundig begeleid door Eline Kock. Voetzooltjes op maat aangemeten en op al mijn vragen een onderbouwd antwoord gekregen. Dank je wel voor je professionele hulp Eline.Paula van den Brand★★★★★5/5 Avatar van Paula van den Brand
Vriendelijk personeel met een op mij afgestemde oplossing waardoor ik van mijn rugklachten af ben, dankjewel!Femke Sannen★★★★★5/5Avatar van Femke Sannen
Bron: Google Reviews