Inlegzolen voor tennis- & padel

Pijnvrij een potje tennissen of padel spelen. Dat willen we allemaal wel. Vaak ontstaan er klachten die vanuit de voeten zijn op te lossen met inlegzolen voor tennis en padel. 

 
Home » Specialisaties » Tennis- & Padelzolen

Veelvoorkomende pijnklachten bij tennis / padel

Tennis of padel zijn beide intensieve en wendbare sporten. Padel is daarbij iets dynamischer dan tennis. Door de omheiningen blijft de bal langer in het spel. Je voeten worden extra op de proef gesteld. De juiste grip is tijdens deze sporten erg belangrijk. Uitglijden kan leiden tot klachten aan de voorvoet en knie. Ook zien we regelmatig hielklachten voorbijkomen. Door de voeten goed te ondersteunen zijn de meeste klachten binnen een paar maanden verholpen.

Als racketspeler naar de sportpodotherapeut

Een sportpodotherapeut helpt racketspelers bij het verminderen van klachten en het verbeteren van de sportieve prestaties. Hiervoor onderzoeken we hoe u beweegt bij het rennen en keren en bekijken we het type schoen en het soort ondergrond waarop wordt gespeeld, alles begint immers bij de voeten. Vaak blijkt dat een steunzool nodig is om de voet de benodigde ondersteuning te geven.

Pijnvrij tennis en padel spelen

Wat zo bijzonder is aan onze inlegzolen voor tennis- of padelschoenen

De inlegzolen van Hallux zijn steunzolen met unieke eigenschappen die uw speelplezier als racketspeler vergroten. Omdat de juiste grip en demping belangrijk zijn moet de inlegzool dit bieden. Daarom maken wij ze extra dun. Zo blijft de schoen de functie behouden daar waarvoor bij bedoeld is, maar krijgt de voet toch steun. De inlegzool geven we een stroef afdek. Hiermee worden de schuifkrachten die ontstaan bij het vele draaien verminderd, dit voorkomt drukplekken en blaren.

Met een standaard inlegzool wordt de schoen opgevuld, zonder het lichaam de ondersteuning te bieden die het nodig heeft. Een goede sportzool is maatwerk en houdt rekening met de vorm van uw voet, de manier waarop u beweegt en het type schoeisel dat u draagt. Daarom meten onze voetspecialisten uw inlegzool aan tijdens een consult waarin uw behoefte centraal staat. Na een paar weken zijn ze gereed en kunt u ze ophalen.

Geef uw voeten de kans om te wennen aan uw nieuwe inlegzolen. Gebruik ze daarom eerst in uw normale schoenen. Na een paar weken kunt u de zolen gaan gebruiken tijdens het tennissen en padellen.

Frank Kamsma
Frank Kamsma
Podotherapeut

Kom in beweging

Scoor nu een set inlegzolen die onze sportpodotherapeuten voor u op maat maken. Ze vormen de perfecte verbinding tussen uw voet en uw tennisschoen. Met inlegzolen voor uw tennis/padel schoenen:

  • Verbeteren uw prestaties
  • Wordt de kans op blessures kleiner
  • Kunt u comfortabel een balletje slaan

Liever uitblinken in een andere sport?

Iedere sportzool is anders. Ontdek hieronder meer over inlegzolen voor andere populaire sporten.

Onze cliënten vertellen

Raymond Nieuwenhout★★★★★5/5Avatar van Raymond Nieuwenhout
Samantha van Londen★★★★4/5Avatar van Samantha van Londen
Prima podotherapie, steunzolen waren weer helemaal prima. De podotherapeut heeft veel kennis en is erg kundig, betrekt je bij de behandeling.Charlotte van den Hengel★★★★★5/5Avatar van Charlotte van den Hengel
Michael van den Berg★★★★★5/5Avatar van Michael van den Berg
Jan Snijders★★★★4/5 Avatar van Jan Snijders
Dick Schoffelmeer★★★★★5/5Avatar van Dick Schoffelmeer
Na 3 podotherapeuten eindelijk een podotherapeut gevonden die goed naar me geluisterd heeft. Heb de zooltjes nu bijna 2 maanden en eigenlijk van begin af aan geen moeite gehad met wennen ,ben zo blij dat ik nu ook de sportzooltjes heb besteld en dat ik binnenkort me passie voor wandelen weer probeer op te pakken Dank je wel Magareth voor het leveren van de zooltjesHelma Broeders★★★★★5/5Avatar van Helma Broeders
Altijd vriendelijk en op tijd geholpen en een pluspunt is zeker dat je altijd door dezelfde medewerkster gelopen kunt worden!Lilian Hoogwout-Potteboom★★★★★5/5Avatar van Lilian Hoogwout-Potteboom
Vriendelijk en goed geholpen. De zooltjes verlichtten direct de pijn. De therapeut hield rekening met meerdere voet gerelateerde klachten en dacht goed mee in de mogelijke oorzaken en oplossingen.jonan kouwenhoven★★★★★5/5Avatar van jonan kouwenhoven
Bron: Google Reviews