Inlegzolen voor voetbalschoenen

Pijnvrij je tegenstander eruit lopen of een krachtige voorzet geven? Ontdek de voordelen van inlegzolen voor voetballers.

Home » Specialisaties » Voetbalzolen

Veelvoorkomende pijnklachten bij voetbal

Voetbal is een intensieve sport waarbij veel draaibewegingen worden gemaakt en sprintjes worden getrokken. Hierdoor ontstaan klachten aan de voorvoet en knie. Ook zien we regelmatig hielklachten voorbijkomen, vaak bij jonge voetballers die spelen op kunstgras. Door de voeten goed te ondersteunen zijn de meeste klachten binnen een paar maanden verholpen.

Als voetballer naar de sportpodotherapeut

Een sportpodotherapeut helpt voetballers bij het verminderen van klachten en het verbeteren van de sportieve prestaties. Hiervoor onderzoeken we hoe de voetballer beweegt bij het rennen en keren en bekijken we het type voetbalschoen en het soort ondergrond waarop wordt gespeeld, alles begint immers bij de voeten. Vaak blijkt dat een steunzool nodig is om de voet de benodigde ondersteuning te geven.

Inlegzolen voor voetbalschoenen

Wat zo bijzonder is aan onze inlegzolen voor voetbalschoenen

De inlegzolen van Hallux zijn steunzolen met unieke eigenschappen die uw speelplezier als voetballer vergroten. Omdat voetbalschoenen erg nauwsluitend zijn blijft er weinig ruimte over voor inlegzolen. Daarom maken wij ze extra dun. Zo blijft de schoen lekker zitten, maar krijgt de voet toch steun. Daarnaast geven we de inlegzool een stroef afdek. Hiermee worden de schuifkrachten die ontstaan bij het vele draaien verminderd, dit voorkomt drukplekken en blaren.

Met een standaard inlegzool wordt de schoen opgevuld, zonder het lichaam de ondersteuning te bieden die het nodig heeft. Een goede sportzool is maatwerk en houdt rekening met de vorm van uw voet, de manier waarop u beweegt en het type schoeisel dat u draagt. Daarom meten onze voetspecialisten uw inlegzool aan tijdens een consult waarin uw behoefte centraal staat. Na een paar weken zijn ze gereed en kunt u ze ophalen.

Geef uw voeten de kans om te wennen aan uw nieuwe inlegzolen. Gebruik ze daarom eerst in uw normale schoenen. Na een paar weken kunt u de zolen gaan gebruiken tijdens voetbaltrainingen en wedstrijden.

Danielle K
Danielle K
Podotherapeut

Kom in beweging

Scoor nu een set inlegzolen die onze sportpodotherapeuten voor u op maat maken. Ze vormen de perfecte verbinding tussen uw voet en uw voetbalschoen. Met inlegzolen voor uw voetbalschoenen:

  • Verbeteren uw prestaties
  • Wordt de kans op blessures kleiner
  • Kunt u comfortabel een balletje trappen

Liever uitblinken in een andere sport?

Iedere sportzool is anders. Ontdek hieronder meer over inlegzolen voor andere populaire sporten.

Onze cliënten vertellen

Onder behandeling bij Eline Kock en daar zeer tevreden over! Pluspunten: - Goede uitleg gehad over wat mijn oude zooltjes deden (van een andere praktijk) met mijn houding/spieren en wat de nieuwe zooltjes daaraan verbeteren. - Geen last gehad van de switch van oude naar nieuwe zolen, zonder moeite hele dagen op de nieuwe kunnen lopen. - Goede uitleg gekregen over nazorg. Minpunt: - Ik vind de praktijk wel prijzig, maar voor een goed product betaal je nu eenmaal. Al met al zeker de moeite waard!Deborah Verbon★★★★★5/5Avatar van Deborah Verbon
Zeer goede uitleg, erg vriendelijk. Geduldig, luistert goed en legt goed uit. Blij met mijn zolen. Aanrader.GrietjeB30★★★★★5/5Avatar van GrietjeB30
Een hele goede behandeling gekregen. zeer zorgvuldig, adequaat en fijne therapeute. Blij dat ik hier terecht ben gekomen met het probleem aan mijn voet.G van Valkengoed★★★★★5/5 Avatar van G van Valkengoed
Inge Lakerveld★★★★★5/5Avatar van Inge Lakerveld
Vriendelijk, luistert goed naar klachten, onderzoekt dit ook met alle beschikbare meetapparatuur. Bij nacontrole opnieuw alles beoordeeld. Goede serviceEsther v Baaren★★★★★5/5Avatar van Esther v Baaren
Erik Edelbroek★★★★★5/5Avatar van Erik Edelbroek
Henri Huys is zeer deskundig, relaxt en geeft uitstekend advies.Richard Monteiro★★★★★5/5Avatar van Richard Monteiro
Wout Remijn★★★★★5/5Avatar van Wout Remijn
Ad van Gastelen★★★★★5/5Avatar van Ad van Gastelen
Bron: Google Reviews