Inlegzolen voor voetbalschoenen

Pijnvrij je tegenstander eruit lopen of een krachtige voorzet geven? Ontdek de voordelen van inlegzolen voor voetballers.

Home » Specialisaties » Voetbalzolen

Veelvoorkomende pijnklachten bij voetbal

Voetbal is een intensieve sport waarbij veel draaibewegingen worden gemaakt en sprintjes worden getrokken. Hierdoor ontstaan klachten aan de voorvoet en knie. Ook zien we regelmatig hielklachten voorbijkomen, vaak bij jonge voetballers die spelen op kunstgras. Door de voeten goed te ondersteunen zijn de meeste klachten binnen een paar maanden verholpen.

Als voetballer naar de sportpodotherapeut

Een sportpodotherapeut helpt voetballers bij het verminderen van klachten en het verbeteren van de sportieve prestaties. Hiervoor onderzoeken we hoe de voetballer beweegt bij het rennen en keren en bekijken we het type voetbalschoen en het soort ondergrond waarop wordt gespeeld, alles begint immers bij de voeten. Vaak blijkt dat een steunzool nodig is om de voet de benodigde ondersteuning te geven.

Inlegzolen voor voetbalschoenen

Wat zo bijzonder is aan onze inlegzolen voor voetbalschoenen

De inlegzolen van Hallux zijn steunzolen met unieke eigenschappen die uw speelplezier als voetballer vergroten. Omdat voetbalschoenen erg nauwsluitend zijn blijft er weinig ruimte over voor inlegzolen. Daarom maken wij ze extra dun. Zo blijft de schoen lekker zitten, maar krijgt de voet toch steun. Daarnaast geven we de inlegzool een stroef afdek. Hiermee worden de schuifkrachten die ontstaan bij het vele draaien verminderd, dit voorkomt drukplekken en blaren.

Met een standaard inlegzool wordt de schoen opgevuld, zonder het lichaam de ondersteuning te bieden die het nodig heeft. Een goede sportzool is maatwerk en houdt rekening met de vorm van uw voet, de manier waarop u beweegt en het type schoeisel dat u draagt. Daarom meten onze voetspecialisten uw inlegzool aan tijdens een consult waarin uw behoefte centraal staat. Na een paar weken zijn ze gereed en kunt u ze ophalen.

Geef uw voeten de kans om te wennen aan uw nieuwe inlegzolen. Gebruik ze daarom eerst in uw normale schoenen. Na een paar weken kunt u de zolen gaan gebruiken tijdens voetbaltrainingen en wedstrijden.

Danielle
Danielle
Podotherapeut

Kom in beweging

Scoor nu een set inlegzolen die onze sportpodotherapeuten voor u op maat maken. Ze vormen de perfecte verbinding tussen uw voet en uw voetbalschoen. Met inlegzolen voor uw voetbalschoenen:

  • Verbeteren uw prestaties
  • Wordt de kans op blessures kleiner
  • Kunt u comfortabel een balletje trappen

Liever uitblinken in een andere sport?

Iedere sportzool is anders. Ontdek hieronder meer over inlegzolen voor andere populaire sporten.

Onze cliënten vertellen

Onder behandeling bij Eline Kock en daar zeer tevreden over! Pluspunten: - Goede uitleg gehad over wat mijn oude zooltjes deden (van een andere praktijk) met mijn houding/spieren en wat de nieuwe zooltjes daaraan verbeteren. - Geen last gehad van de switch van oude naar nieuwe zolen, zonder moeite hele dagen op de nieuwe kunnen lopen. - Goede uitleg gekregen over nazorg. Minpunt: - Ik vind de praktijk wel prijzig, maar voor een goed product betaal je nu eenmaal. Al met al zeker de moeite waard!Deborah Verbon★★★★★5/5Avatar van Deborah Verbon
Fijne podoloog, goed geholpen aan pijnlijke hiel, na 8 weken klachten bijna verdwenen door steunzolen.👍miranda ridderhof★★★★★5/5 Avatar van miranda ridderhof
Zeer tevreden over de zolen en de goede service!Inke van Mulken★★★★★5/5Avatar van Inke van Mulken
Jan Snijders★★★★4/5 Avatar van Jan Snijders
Jeroen Kortus★★★★★5/5Avatar van Jeroen Kortus
Mevrouw Timmer van Hallux Podotherapie neemt de tijd voor je en neemt je serieus. Haar aanpassingen aan de zolen heeft me zeer geholpen. Daarnaast constateerde zij dat mijn voeten zeer vast zitten. Dmv manuele therapie, icm de aanpassing aan de zolen heb ik minder pijn dan ik in jaren heb gehad aan voeten, onderbenen, maar vooral de knieën.Happy Wood Arts★★★★★5/5 Avatar van Happy Wood Arts
Super goed geholpen en de zooltjes bevallen goed! Eindelijk geen last er meer van met lopen. Service is ook prima !Kimberley Hartmans★★★★★5/5 Avatar van Kimberley Hartmans
Erik Edelbroek★★★★★5/5Avatar van Erik Edelbroek
Doelmatig geholpen. Goed advies en ik was snel van mij klachten af!Robert Millo★★★★★5/5 Avatar van Robert Millo
Bron: Google Reviews