Inlegzolen voor wandelzolen

Pijnvrij een lange en mooie wandeling maken? Ontdek de voordelen van inlegzolen voor uw wandelschoenen en ga er weer pijnvrij op uit.

 
Home » Specialisaties » Wandelzolen

Veelvoorkomende pijnklachten bij wandelen

Tijdens het wandelen gebruikt u veel spieren. Niet alleen de spieren vanuit uw voeten gaan voor u aan het werk. Klachten die wij in de praktijk zien hebben dan ook niet alleen te maken met klachten vanuit de voet. Ook zien wij bijvoorbeeld scheenblessures. Door te snel te veel kilometers te wandelen kunt u pijn in uw scheenbeen krijgen. 

Ook klachten als hielspoor en knieblessures komen voorbij door het vele wandelen. Gun uw lichaam een goede opbouw maar ook de tijd die het nodig heeft om te herstellen. Door de voeten goed te ondersteunen zijn de meeste klachten binnen een paar maanden verholpen zodat u weer kunt genieten van de prachtige natuur.

Als wandelaar naar de sportpodotherapeut

Een (sport)podotherapeut helpt wandelaars bij het verminderen van klachten en het verbeteren van de prestatie. Hiervoor onderzoeken we hoe u zich beweegt tijdens het wandelen en bekijken we het type schoen dat bij u past, alles begint immers bij de voeten. Vaak blijkt dat een steunzool nodig is om de voet de benodigde ondersteuning te geven.

wandelen zonder pijn

Wat zo bijzonder is aan onze inlegzolen voor wandelaars

De inlegzolen van Hallux zijn steunzolen met unieke eigenschappen die uw wandelplezier vergroten. Omdat de juiste grip en demping van belang zijn moet de inlegzool hierin voorzien. Daarom maken wij ze extra dun. Zo blijft de schoen de functie behouden daar waarvoor bij bedoeld is, maar krijgt de voet toch steun. De inlegzool geven we een stroef afdek. Hiermee worden de schuifkrachten die ontstaan bij het wandelen verminderd, dit voorkomt drukplekken en blaren.

Met een standaard inlegzool wordt de schoen opgevuld, zonder het lichaam de ondersteuning te bieden die het nodig heeft. Een goede sportzool is maatwerk en houdt rekening met de vorm van uw voet, de manier waarop u beweegt en het type schoeisel dat u draagt. Daarom meten onze voetspecialisten uw inlegzool aan tijdens een consult waarin uw behoefte centraal staat. Na een paar weken zijn ze gereed en kunt u ze ophalen.

Uw wandelschoenen zijn veruit het belangrijkste als het gaat om pijnvrij wandelen. Zorg ervoor dat u goede wandelschoenen heeft die goed aansluiten op uw voeten. De Hallux podotherapeut kan u hierbij adviseren.

Anouk Frijters
Anouk Frijters
Podotherapeut

Kom in beweging

Neem nu een set inlegzolen die onze sportpodotherapeuten voor u op maat maken. Ze vormen de perfecte verbinding tussen uw voet en uw wandelschoen. Met inlegzolen voor uw wandelschoenen:

  • Verbeteren uw prestaties
  • Wordt de kans op blessures kleiner
  • Kunt u comfortabel een wandeling maken

Liever uitblinken in een andere sport?

Iedere sportzool is anders. Ontdek hieronder meer over inlegzolen voor andere populaire sporten.

Onze cliënten vertellen

Super service! Ik ben enorm tevreden:)RenegadeTwee★★★★★5/5Avatar van RenegadeTwee
r Kabdan★★★★★5/5Avatar van r Kabdan
Irene Vorst★★★★★5/5Avatar van Irene Vorst
Samantha van Londen★★★★4/5Avatar van Samantha van Londen
Zeer tevreden over de deskundigheid en uiteindelijk resultaat bij Dirk Stevens van Hallux podotherapie in Oudenrijn. Had klachten bij mijn achillespees, moeien voeten en last van balans tijdens het sporten. Ik heb nu zooltjes die perfect passen en super comfortabel zitten en helpen bij de klachten die ik had. Een echte verademing.Heleen Jones★★★★★5/5Avatar van Heleen Jones
Henry is een fijne podotherapeut die zowel professioneel als meegaand is naar zijn cliëntenMylene Hermans★★★★4/5Avatar van Mylene Hermans
Goed en snel geholpenJeroen Pieters★★★★★5/5Avatar van Jeroen Pieters
Hh Blommers★★★★4/5Avatar van Hh Blommers
Eerste keer bij Eline Witlox. Meteen al bij aanvang goed ontvangen en zeer deskundig uitgebreid geholpen. Eline wist mijn pijnklachten ook te verminderen heeft mij goed wegwijs gemaakt om de problemen te verhelpen. Anas LarAn Kar★★★★★5/5Avatar van An Kar
Bron: Google Reviews