Inlegzolen voor wandelzolen

Pijnvrij een lange en mooie wandeling maken? Ontdek de voordelen van inlegzolen voor uw wandelschoenen en ga er weer pijnvrij op uit.

 
Home » Specialisaties » Wandelzolen

Veelvoorkomende pijnklachten bij wandelen

Tijdens het wandelen gebruikt u veel spieren. Niet alleen de spieren vanuit uw voeten gaan voor u aan het werk. Klachten die wij in de praktijk zien hebben dan ook niet alleen te maken met klachten vanuit de voet. Ook zien wij bijvoorbeeld scheenblessures. Door te snel te veel kilometers te wandelen kunt u pijn in uw scheenbeen krijgen. 

Ook klachten als hielspoor en knieblessures komen voorbij door het vele wandelen. Gun uw lichaam een goede opbouw maar ook de tijd die het nodig heeft om te herstellen. Door de voeten goed te ondersteunen zijn de meeste klachten binnen een paar maanden verholpen zodat u weer kunt genieten van de prachtige natuur.

Als wandelaar naar de sportpodotherapeut

Een (sport)podotherapeut helpt wandelaars bij het verminderen van klachten en het verbeteren van de prestatie. Hiervoor onderzoeken we hoe u zich beweegt tijdens het wandelen en bekijken we het type schoen dat bij u past, alles begint immers bij de voeten. Vaak blijkt dat een steunzool nodig is om de voet de benodigde ondersteuning te geven.

wandelen zonder pijn

Wat zo bijzonder is aan onze inlegzolen voor wandelaars

De inlegzolen van Hallux zijn steunzolen met unieke eigenschappen die uw wandelplezier vergroten. Omdat de juiste grip en demping van belang zijn moet de inlegzool hierin voorzien. Daarom maken wij ze extra dun. Zo blijft de schoen de functie behouden daar waarvoor bij bedoeld is, maar krijgt de voet toch steun. De inlegzool geven we een stroef afdek. Hiermee worden de schuifkrachten die ontstaan bij het wandelen verminderd, dit voorkomt drukplekken en blaren.

Met een standaard inlegzool wordt de schoen opgevuld, zonder het lichaam de ondersteuning te bieden die het nodig heeft. Een goede sportzool is maatwerk en houdt rekening met de vorm van uw voet, de manier waarop u beweegt en het type schoeisel dat u draagt. Daarom meten onze voetspecialisten uw inlegzool aan tijdens een consult waarin uw behoefte centraal staat. Na een paar weken zijn ze gereed en kunt u ze ophalen.

Uw wandelschoenen zijn veruit het belangrijkste als het gaat om pijnvrij wandelen. Zorg ervoor dat u goede wandelschoenen heeft die goed aansluiten op uw voeten. De Hallux podotherapeut kan u hierbij adviseren.

Anouk Frijters
Anouk Frijters
Podotherapeut

Kom in beweging

Neem nu een set inlegzolen die onze sportpodotherapeuten voor u op maat maken. Ze vormen de perfecte verbinding tussen uw voet en uw wandelschoen. Met inlegzolen voor uw wandelschoenen:

  • Verbeteren uw prestaties
  • Wordt de kans op blessures kleiner
  • Kunt u comfortabel een wandeling maken

Liever uitblinken in een andere sport?

Iedere sportzool is anders. Ontdek hieronder meer over inlegzolen voor andere populaire sporten.

Onze cliënten vertellen

Goede begeleiding en steunzolen zijn erg goed voel me een stuk beter!Rick Reitsma★★★★★5/5 Avatar van Rick Reitsma
Ik vond de locatie hartstikke toegankelijk en er hing een ontspannen sfeer. Ik had hier een consult met de heer Stevens (podotherapeut) en hij brengt een opgewekte vriendelijke houding met zich mee die aanstekelijk werkt. Verder leek hij zich in te spannen om het consult zo aangenaam mogelijk te laten verlopen en luisterde hij aandachtig naar mijn wensen voor het consult. Een fijne ervaring en zeker een aanrader! 🙂Stef Molenaar-Vrolijks★★★★★5/5 Avatar van Stef Molenaar-Vrolijks
Erg blij met mijn zooltjes en de service !Charlotte Maniche★★★★★5/5 Avatar van Charlotte Maniche
Noortje Verwiel★★★★★5/5Avatar van Noortje Verwiel
Erg prettig geholpen door Natascha. Vriendelijk en eerlijk, geeft passende en persoonlijke adviezen!Lotte Verheijen★★★★★5/5Avatar van Lotte Verheijen
Ik heb voor t eerst bij Hallux podotherapie . Manuele therapie behandelingen gehad. Eindelijk een podoloog gevonden die zonder apparatuur ook je klachten begrijpt, met steunzolen plus 2 na behandelingen, en kleine aanpassingen aan mijn zolen. mijn pijn vrij gemaakt. Zodat ik weer pijn vrij, heerlijk mijn wandelingen kan doen. Super blij mee.Ria Claassen★★★★★5/5Avatar van Ria Claassen
Prettige samenwerking met Natascha!Maaike Dortmans★★★★★5/5Avatar van Maaike Dortmans
Na een mindere ervaring bij een andere podotherapeut kwam ik bij Hallux terecht en ik ben supertevreden! Eline is heel vakkundig, heeft me goed geholpen en de steunzolen die ik heb gekregen zijn perfect!Renee Meppen★★★★★5/5 Avatar van Renee Meppen
Sanne Van Moorsel★★★★★5/5 Avatar van Sanne Van Moorsel
Bron: Google Reviews