Sportzolen

Met op maat gemaakte sportzolen ondersteunen we uw voeten optimaal tijdens het sporten. Zo kunt u vrijuit bewegen en pijnvrij een balletje slaan of schoppen. En uw tegenstander? Die racet u met een beetje geluk zo voorbij.

Home » Sportzolen

Wat zijn sportzolen?

Sportzolen zijn losse inlegzolen die u in uw schoenen plaatst ter vervanging van het normale voetbed. Ze ondersteunen uw voeten tijdens het sporten. Met op maat gemaakte sportzolen vermindert of verhelpt u pijnklachten. Ook spelen ze een belangrijke rol bij het voorkomen van blessures. Bijkomend voordeel is dat deze steunzolen uw lichaam efficiënter laten werken tijdens het sporten. Dit bespaart energie en u kunt er zelfs sneller van worden. Ideaal voor het verbeteren van uw prestaties.

Wanneer zijn sportzolen nodig?

De belangrijkste reden om sportzolen te dragen is het voorkomen van klachten. Tijdens het sporten gebruikt u uw lichaam op een andere manier en worden er grotere krachten op uw lichaam uitgeoefend. Deze grote krachten moeten in korte tijd worden verwerkt. Hoe efficiënter het lichaam dit oppakt, hoe kleiner de kans is op problemen. Als u regelmatig sport is het daarom altijd verstandig om sportzolen te dragen, maar zeker als u klachten heeft dan is het de hoogste tijd voor een bezoek aan de podotherapeut.

Sportzolen op maat

Iedere sport is uniek. Waarbij voetballers met name voorwaarts veel snelheid moeten kunnen maken in korte tijd, zal een tennisser zich vooral zijwaarts bewegen. Naast de beweging, is de houding waarin wordt bewogen ook belangrijk. Zo wordt bij hockey en basketbal veel voorovergebogen gespeeld terwijl een schermer juist met zijn torso rechtop staat. Bij het maken van uw sportzolen kijken we daarom niet alleen naar uw voeten, maar ook naar de sport die u beoefent. Zo weten we zeker dat de inlegzolen u de ondersteuning bieden die u nodig heeft.

Zo maken we sportzolen op maat

Om sportzolen op maat te maken, brengen we eerst uw klacht en uw voeten goed in kaart. Daarbij houden we ook rekening met de sport die u beoefent. Tijdens het onderzoek analyseren we de verschillende aspecten om goed te kunnen staan en lopen. Daarna doen we een drukmeting. Daarmee zien we precies waar u druk uitoefent op uw voet. Vervolgens maken we met een 3D-scan een digitale afdruk van uw voeten.

Na uw afspraak gaat de podotherapeut aan de slag met het digitaal ontwerpen van uw sportzolen. Hierbij komt veel nauwkeurigheid kijken. De zool moet zo worden gemodelleerd dat uw voet precies de juiste ondersteuning krijgt om uw klachten te verminderen. Als de steunzool eenmaal machinaal is gefreesd is hij klaar om door u te worden gebruikt.

De kosten van sportzolen

Hieronder vindt u de kosten voor op maat gemaakte sportzolen. Mogelijk ontvangt u hiervoor een vergoeding vanuit uw aanvullende verzekering.

Volwassenen (prijzen 2022)

Podotherapeutische sportzolen€ 338
Bestaat uit:
Onderzoek en nacontrole €202
Aanschaf zolen € 136
Tweede paar zolen binnen drie maanden€ 116
Deze prijzen zijn onder voorbehoud van typefouten en wijzigingen


Kinderen t/m 17 jaar (prijzen 2022)

Podotherapeutische sportzolen€ 319
Tweede paar zolen binnen drie maanden€ 97
Deze prijzen zijn onder voorbehoud van typefouten en wijzigingen

In welke schoenen worden sportzolen gebruikt?

Sportzolen gebruikt u in de sportschoenen van uw favoriete sport. Bij het ontwerpen van de schoenen houden we namelijk rekening met de sport die u beoefent. Neem vooral uw sportschoenen mee naar uw afspraak, zo kunnen we u goed adviseren.

Kom in beweging

Zet uzelf op voorsprong en bestel een set inlegzolen die onze sportpodotherapeuten voor u op maat maken. Ze vormen de perfecte verbinding tussen uw voet en uw sportschoen.

Met inlegzolen voor uw sportschoenen:

  • Wordt de kans op blessures kleiner
  • Kunt u weer vrijuit bewegen
  • Verbeteren uw prestaties

Onze cliënten vertellen

E Groenevelt★★★★★5/5Avatar van E Groenevelt
Jose Timmermans★★★★★5/5Avatar van Jose Timmermans
Ik ben erg blij met de service die ik heb gekregen sinds de eerste afspraak. Het hele team is aardig. En ze hebben focus om de oplossing voor mijn orthopedische problemen te vinden. Dankzij hun service hoef ik niet zo snel terug naar de fysiotherapie. Ik ben een EU-burger en ze waren ook erg aardig en spraken altijd Engels met mij. Ik raad aan!Sophya Aguilar da Paz★★★★★5/5Avatar van Sophya Aguilar da Paz
Super service! Ik ben enorm tevreden:)RenegadeTwee★★★★★5/5Avatar van RenegadeTwee
Britt Dooren★★★★★5/5Avatar van Britt Dooren
Yannick Willemsen★★★★★5/5Avatar van Yannick Willemsen
Colinde Sterk★★★★★5/5Avatar van Colinde Sterk
Goede ervaringen, er wordt goede uitleg gegeven. Zover ik kan beoordelen is er goede kennis aanwezig. Rustige en fijne benadering van de therapeut.Elizabeth van den Oever★★★★4/5Avatar van Elizabeth van den Oever
Heb goede uitleg gekregen en goede tips om me verder te helpen. Ze geven eerlijke informatie en dat is enorm waardevol.P VDM★★★★★5/5Avatar van P VDM
Bron: Google Reviews

Nieuws

Een mooie mijlpaal voor onze organisatie is dat onze website in een volledig nieuw jasje is gestoken. Door gebruik te maken van foto’s uit de dagelijkse praktijk proberen we u direct een persoonlijk gevoel te geven bij onze praktijken en onze collega’s. Als gebruiker zal u ervaren dat: Pagina’s sneller laden De website overzichtelijker is…

Een sollicitatiegesprek én baan als een sprookje? Solliciteer je in de maand juni bij Hallux Podotherapie voor de functie van Podotherapeut dan zal de eerste kennismaking in het attractiepark in Kaatsheuvel zijn. Volgend jaar afgestudeerd en nog op zoek naar een leuke uitdaging? Of volgend jaar stage lopen duaal of deeltijd en op zoek naar…

Alles begint bij je voeten en daarom zetten wij ons in voor nog beter voetenwerk. Jordy voetbalt nog steeds op hoog niveau in Groesbeek, daarnaast heeft Jordy zijn voetbalschool in Den Bosch. Samen met zijn 8 trainers traint hij jeugd vanaf 5 jaar. Het succes van de voetbalschool doordat kinderen vandaag de dag beter willen…