Veiligheidsschoenen

Met de juiste veiligheidsschoenen die zijn voorzien van gecertificeerde steunzolen voorkomt en vermindert u voetproblemen. Ideaal als u lang moet staan of veel loopt tijdens uw werk. Zo houden uw werkschoenen u veilig en blijft u op de been.

Home » Veiligheidsschoenen

Veelvoorkomende klachten tijdens het werk

Als u veel loopt en staat tijdens uw werk kan het zomaar voorkomen dat u hierbij klachten ervaart. Klachten die wij vaak horen zijn:

  • Vermoeidheid in voeten en benen
  • Kramp in de voeten of benen tijdens het werk
  • Pijnlijke voeten en drukplekken onder de voeten
  • Knie-, heup of lage rugklachten (houdingsklachten)

Deze klachten verminderen het werkplezier en zorgen er misschien zelfs voor dat u ziek thuis komt te zitten. Het dragen van steunzolen in uw werkschoenen is meestal een goede oplossing.

Als u werkgever bent dan leest u meer over steunzolen voor veiligheidsschoenen op onze pagina voor bedrijfspodotherapie.

gecertificeerde zolen aanmeten

Veiligheidsschoenen met steunzolen

Wettelijk is vastgelegd welke beroepsgroepen verplicht veiligheidsschoenen moeten dragen. Ook ligt vast dat u in veiligheidsschoenen alleen gecertificeerde steunzolen mag gebruiken. Als u toch normale steunzolen gebruikt dan heeft dit gevolgen voor de verzekeringsdekking als er iets met u gebeurt. Maak daarom alleen gebruik van gecertificeerde steunzolen in uw veiligheidsschoenen.

De meerwaarde van steunzolen

Iedere voet is uniek. Bij voetklachten is het daarom belangrijk om uw steunzolen op maat te laten maken. Dan weet u zeker dat de gewrichten, banden en kapsels van uw voet optimaal worden ondersteund. Op maat gemaakte steunzolen verlichten en verminderen uw pijnklachten omdat ze de oplossing bieden voor uw specifieke voetproblemen.

Bespreek met uw werkgever dat u steunzolen wil laten aanmeten door een podotherapeut. De Hallux podotherapeut heeft alle kennis in huis om voor u en uw werkgever tot de juiste oplossing te komen.

De kosten van steunzolen

Hieronder vindt u de kosten voor op maat gemaakte steunzolen. Mogelijk ontvangt u hiervoor een vergoeding vanuit uw aanvullende verzekering.

Volwassenen (prijzen 2022)

Podotherapeutische zolen€ 299
Bestaat uit:
Onderzoek en nacontrole €163
Aanschaf zolen € 136
Tweede paar zolen binnen drie maanden€ 116
Deze prijzen zijn onder voorbehoud van typefouten en wijzigingen


Kinderen t/m 17 jaar (prijzen 2022)

Podotherapeutische zolen€ 280
Tweede paar zolen binnen drie maanden€ 97
Deze prijzen zijn onder voorbehoud van typefouten en wijzigingen

Kies voor een oplossing die werkt

Uw klachten beperken zich meestal niet alleen tot uw werk. Ook in uw vrije tijd wordt u belemmerd in uw doen en laten. De Hallux podotherapeut kan voor u:

  • De klachten in kaart brengen en behandelen na een uitgebreid voetonderzoek
  • Gecertificeerde inlegzolen ontwikkelen
  • De juiste veiligheidsschoenen adviseren

Onze cliënten vertellen

Jose Timmermans★★★★★5/5Avatar van Jose Timmermans
Complimenten voor Eline Kock voor het aanmeten van mijn slippers. Super gedaan!Jessie van Dijck★★★★★5/5Avatar van Jessie van Dijck
De gepaste therapie op maat . Een leuk team medewerkers in een fijne praktijk . Zowat alle behandelingen zijn te declareren bij het ziekenfonds.Van Aken★★★★★5/5Avatar van Van Aken
Er werd de tijd genomen en fijn geluisterd. Ik werd vriendelijk en deskundig geholpen. De zolen helpen erg goed. Ook hygiëne regels zijn op orde.Patricia Vd Pluijm★★★★★5/5Avatar van Patricia Vd Pluijm
Goed geholpen door Anouk. Fijn dat je één aanspreekpunt hebt.Gerard en Vens★★★★★5/5Avatar van Gerard en Vens
Denise Raaphorst★★★★★5/5Avatar van Denise Raaphorst
Jeroen Kortus★★★★★5/5Avatar van Jeroen Kortus
T. Peijen★★★★4/5Avatar van T. Peijen
Marga de Leest★★★★★5/5Avatar van Marga de Leest
Bron: Google Reviews

Nieuws

Wat vaak opvalt is dat schoenen uit de winkel niet voldoende ruimte bieden in combinatie met een steunzool, daarnaast zien we met regelmaat naden op de verkeerde plaats en plooivorming die voor een potentieel gevaar kunnen zorgen bij voetklachten door diabetes. Door de wrijving ontstaan namelijk wondjes die u juist wilt vermijden. Minder complexe voetproblemen…

Een mooie mijlpaal voor onze organisatie is dat onze website in een volledig nieuw jasje is gestoken. Door gebruik te maken van foto’s uit de dagelijkse praktijk proberen we u direct een persoonlijk gevoel te geven bij onze praktijken en onze collega’s. Als gebruiker zal u ervaren dat: Pagina’s sneller ladenDe website overzichtelijker isHet mobiele…

Een sollicitatiegesprek én baan als een sprookje? Solliciteer je in de maand juni bij Hallux Podotherapie voor de functie van Podotherapeut dan zal de eerste kennismaking in het attractiepark in Kaatsheuvel zijn. Volgend jaar afgestudeerd en nog op zoek naar een leuke uitdaging? Of volgend jaar stage lopen duaal of deeltijd en op zoek naar…