Voetproblemen bij kinderen

De voeten van een kind zijn nog volop in de groei. Het kan voorkomen dat uw kind klachten last heeft van verschillende lichamelijke problemen. Hieronder kunt u meer lezen over enkele veelvoorkomende voetproblemen bij kinderen. 

Home » Voetproblemen bij kinderen

Pijn bij de knieschijf

Pijnklachten in de buurt van de knieschijf kunnen wijzen op verschillende klachtenbeelden, denk daarbij bijvoorbeeld aan het patellofemoraal pijnsyndroom of Osgood-Schlatter, waarbij een duidelijke harde verdikking te voelen is, vlak onder de knieschijf.

Platvoeten

Bij een platvoet is er geen holte aanwezig in de voetboog. De voet staat als het ware ‘plat op de grond’. Een platvoet is een veelvoorkomende afwijking die vaak pijn en vermoeidheid in de voet en benen veroorzaakt. Het kan klachten geven aan de knieën, heupen of rug.

Hielpijn

Hielpijn bij kinderen komt regelmatig voor en wordt ook wel aangeduid met de term Morbus Sever.

Morbus Sever
Morbus Sever is een aandoening waarbij de groeischijf achter op het hielbeen geïrriteerd raakt. De klacht komt vaak voor bij kinderen in de grootste groeifase, tussen de 8 en 13 jaar. De pijnklacht wordt vaak verward met achillespeesklachten en komt vaker voor bij jongens dan bij meisjes.

Podotherapie voor kinderen

Op de tenen lopen

Het komt regelmatig voor dat kinderen extreem op hun tenen lopen, ze raken met hun hielen nauwelijks de grond. Dit kan het gevolg zijn van een verkorte kuitspier, maar kan ook veroorzaakt worden door een verkeerde gewoonte. In sommige gevallen is het nodig dat uw kin gaat ‘leren’ op de hielen te landen.

Enkelpijn door overbelasting

Enkelpijn door overbelasting kan ontstaan als gevolg van lang of intensief sporten. Bij een afwijkende voetstand of een afwijkend looppatroon is de kans daarop nog groter. Ook niet goed zittende schoenen in combinatie met overbelasting vergroot de kans op enkelpijn.

Moet ik met mijn kind naar de podotherapeut?

Een afwijkend looppatroon of pijnklachten hoeven niet altijd reden te zijn om actie te ondernemen. Bepaalde verschijnselen zijn normaal en naarmate de leeftijd vordert, verdwijnen deze vanzelf. Bij twijfel kunt u een afspraak maken bij de kinderpodotherapeut.

Onze cliënten vertellen

Serena Papa★★★★★5/5Avatar van Serena Papa
Zeer professioneel geholpen. Zeker een aanrader . Eindelijk minder rug klachten.Denise Vangelder★★★★★5/5Avatar van Denise Vangelder
Frida De Groot★★★★4/5 Avatar van Frida De Groot
Op verschillende plaatsen geweest, verschillende dingen geprobeerd maar werkte helaas niet. Simone kwam met een logische verklaring en besloot het nog een keer te proberen en inmiddels kan ik zonder last weer dansen.Iris Snepvangers★★★★★5/5Avatar van Iris Snepvangers
Ik ben zeer tevreden over de werkwijze, vriendelijkheid, deskundigheid en leversnelheid van mijn aangemeten zooltjes. Ik hoefde er zelfs niet eens aan te wennen. Had de zooltjes gelijk de hele dag in mijn schoenen. Allemaal superrrrr dus.....!!Anja Severs★★★★★5/5 Avatar van Anja Severs
Anouk heeft goed advies gegeven en heeft me snel geholpen. Fijn contact!Simone van Wijk★★★★★5/5Avatar van Simone van Wijk
Erik Edelbroek★★★★★5/5Avatar van Erik Edelbroek
Thomas van der Laan★★★★★5/5Avatar van Thomas van der Laan
Thomas van der Laan★★★★★5/5 Avatar van Thomas van der Laan
Bron: Google Reviews